Aurinkopaneelit asennettuina ja käyttövalmiina

Tuottamalla itse sähköä, osallistut samalla puhtaamman tulevaisuuden rakentamiseen. Fortum Aurinkopaketti sopii kotiin ja sähköistetylle loma-asunnolle. Toimitukseemme sisältyy kaikki, mitä tarvitset ryhtyäksesi aurinkosähkön tuottajaksi: asennuskohteen kartoitus ja sen perusteella koottu aurinkopaneelilaitteisto, kuljetus, asennus ja käyttöönoton opastus.

Aurinkopakettiemme kokoonpanot ja hinnat uudistuivat!

Saat henkilökohtaista neuvontaa ja tarpeisiisi räätälöidyn tarjouksen.

Aurinkopakettiimme sisältyy aina ammmattitaitoinen asennus.

Käytämme kokoonpanossa korkealaatuisia komponentteja.
 
 
 

Asennus ammattitaidolla

 
​​Ennen varsinaista laitteiston asennusta, asentajamme käy paikalla tekemässä mittaukset asennusta varten.  Sitä ennen olemme jo kartoittaneet kanssasi hintaan vaikuttavat tekijät, kuten mahdolliset erityiskiinnitykset tai nosturitarpeen. Haastavammissa kohteissa voidaan tehdä konsultointikäynti, jonka perusteella laaditaan asennussuunnitelma lopullista tilauspäätöstä varten.
Käytämme asennuksissamme korkealaatuisia aurinkopaneeleita ja invertterejä (vaihtosuuntaajia). Kokonaislaatu muodostuu tarkkaan valituista komponenteista ja ammattitaitoisesta asennuksesta.
 
  
 
 

Helppo tilaus. Asiantuntijamme auttavat.

 
Aurinkopakettimme on uudistunut. Otimme myös käyttöön uuden laskurin, jolla voit entistä tarkemmin mitoittaa paneelipaketin oman kotisi katolle. Kaikissa kysymyksissäsi voit myös olla yhteydessä suoraan asiantuntijoihimme.
 

Fortum aurinkopaketin asiakaspalvelu ma - pe klo 9 - 17, puh. 0200 99 330

Pyydä yhteydenotto tai tarjous
 
tai
 
Siirry laskuriin tästä
 
 

 

 

Usein kysytyä aurinkosähköstä

Miksi Fortum Aurinkopaketti kytketään julkiseen sähköverkkoon?  

 

Fortum Aurinkopaketti ei ole sähköverkosta erillinen akkuihin varaava kesämökkiratkaisu, vaan tarkoitettu tuottamaan sähköä omakotitaloasujan tarpeeseen korvaamaan osa ostosähköstä. Sähköverkkoon kytkeminen mahdollistaa joustavan sähkön oston verkosta ja oman tuotannon ylijäämän myymisen sähköyhtiölle.
 
Onko sähköverkkoon kytkemiselle teknisiä vaatimuksia?
 
Kyllä on. Paikallinen sähköverkkoyhtiö tarkistaa laitteiston liitettävyyden sähköverkkoon ja myöntää kytkentäluvan. Fortum Aurinkopaketin osalta hoidamme puolestasi hakemuksen verkkoon kytkemisestä.
 
Miten aurinkopaneelit voivat tuottaa sähköä yli kodin oman tarpeen?  
 
Aurinkoisina päivinä kotivoimalasi voi hyvinkin tuottaa tarvettasi enemmän sähköä. Silloin ylitse jäävä sähkö virtaa talosta ulos sähköverkkoon. Voit myydä tämän ylijäämätuotannon Fortumille.  Voit seurata Fortum Valpas -palvelusta myymäsi ylijäämäsähkön määrää tuntitasolla tai pitemmällä aikajaksolla. 
 
En osta sähköäni Fortumilta. Voinko ostaa Fortumin aurinkopaneelit?
 
Aurinkopaneeleiden tilaaminen tai ylijäämäsähkön myynti Fortumille ei edellytä sähkösopimusta Fortumin kanssa.
 
Montako paneelia minun pitäisi valita?
 
Laskuri ehdottaa sinulle sopivaa paneelikokoonpanoa. Syötä laskurille osoitteesi, niin laskuri hoitaa ennakkolaskennan. Laskelma tarkentuu, kun täydennä tietoja, esimerkiksi valitsemalla talossasi käytettävän lämmitystavan.  
 
Voit myös keskustella asiantuntijoidemme kanssa.
 
Mistä tiedän kuinka paljon paneelit käytännössä asennettuna tuottavat? 
 
Tuotetun sähkön määrä vaihtelee vuoden mittaan ja riippuu useista tekijöistä,ennen kaikkea auringon säteilystä, paneelien kallistuskulmasta ja pilvien tai maastoesteiden varjostuksesta.
 
Tältä sivulta löytyvällä laskurilla pystyt etukäteen arvioimaan järjestelmän vuodessa tuottaman sähkön määrän. Tarkempi seuranta pitemmällä aikavälillä on mahdollista netissä olevasta maksuttomasta seurantapalvelusta.
 
Eikö eri puolilla Suomea ole auringonsäteilyä eri määrä?
 
Kyllä. Aurinkolaskuri huomioi kiinteistön aurinkopotentiaalia laskettaessa myös kiinteistön maantieteellisen sijainnin.
 
Valokuvissa paneelit näyttävät olevan aina asennettu harjakatolle. Soveltuuko  myös muille kattotyypeille?  
 
Paneelit soveltuvat useimmille kattomuodoille. Tasakatolle asennamme erityiset telineet, jotka nostavat paneelit noin 15 asteen kulmaan. 
 
Miten katon  pintamateriaali vaikuttaa paneeleiden asennukseen?  
 
Aurinkopaneelijärjestelmän kattokiinnikkeet valitaan kattomateriaalin mukaan. Asennus peltikatoille sujuu Fortum Aurinkopaketin standardikiinnikkeillä. Tiilikattoasennukseen tarvitaan erikoiskiinnikkeet. Investointilaskurissa näet miten kiinnikemalli vaikuttaa paketin hintaan. Jos kattosi materiaali on joku muu, tarkista asennusmahdollisuus asiakaspalvelustamme.
 
Tarvitaanko asennukseen nosturia?  
 
Jos pääsy asennuspaikalle on esteetön ja nostopaikalla räystäskorkeus sellainen, että asentaja voi nostaa paneelin katolla vastaanottavalle henkilölle vaivatta, ei  nosturia tarvita. Esim. 250 cm räystäskorkeus soveltuu tähän. Nosturin tarve kartoitetaan tarjousvaiheessa ja varmistetaan kotikäynnillä. 
 
Mihin invertteriä tarvitaan?   
 
Laadukkaiden aurinkopaneelien lisäksi tehokas vaihtosuuntaaja eli invertteri on järjestelmän välttämätön osa. Sillä paneelien tuottama tasavirta muunnetaan sähköverkkoon soveltuvaksi 230 voltin vaihtovirraksi.
 
Jos tilaan nyt, milloin järjestelmän asennus tapahtuu?   
 
Sovimme sekä kotikäynnin että asennusajankohdan etukäteen puhelimitse. 
 
Voiko Fortum Aurinkopaketin maksaa osissa?   
 
Kyllä voi. Tarjoamme mahdollisuutta kolmen vuoden korottoman maksusopimuksen tekemiseen.  Asennunnuksessa mahdolliset lisätyöt ja lisämateriaali laskutetaan ensimmäisen laskun yhteydessä. 
Jos haluat hyödyntää kotitalousvähennyksen, koko työosuus kannattaa maksaa kerralla, ja hyödyntää maksusopimus muussa osuudessa.