Fortum Kotinäyttö näyttää sähkönkulutuksen juuri tällä hetkellä

Fortum Kotinäytön avulla

 

 ✓ Näet kotisi energiankulutuksen reaaliajassa helposti ja selkeästi
✓ Voit reagoida korkeaan sähkönkulutukseen heti
✓ Näet säästön jo seuraavalla sähkölaskullasi
✓ Tunnistat kotisi piilokulutukset helposti
✓ Voit asettaa Kotinäyttöön tavoitteita, joiden avulla sähkön säästäminen helpottuu entisestään

Voit säästää keskimäärin 10 % sähkökuluissasi

Tutkimusten* mukaan energiankäytön ajantasaisen seurannan avulla voida​an saavuttaa keskimäärin 10 % säästö. Tämä tarkoittaa, että Kotinäyttö voi maksaa itsensä takaisin varsin nopeasti ohjaamalla sinua käyttämään vain energiaa jota tarvitset.

​Verkkokaupasta tilattaessa voit maksaa myös pankkikortilla ja luottokortilla. Vaihtoehtoisesti Fortumin sähköasiakkaille kuponkikoodia käyttäessä maksutapana voi olla myös maksu Fortumin sähkölaskulla.

Fortumin asiakkaille asiakasetuhinta 162 € (norm. 198 €). Käytä verkossa kuponkikoodia: ASIAKASETU

 

Koroton maksuaika sähkölaskulla

 

Asiakkaana voit maksaa Kotinäytön yhdellä kertaa tai erissä. Koroton maksuaika on 24 kk, 6,75 €/kk, kokonaishinta 162 €. Erät muodostuvat sähkölaskun rytmityksen mukaisesti, esimerkiksi:

12 sähkölaskua/vuosi: 6,75 € / erä (yht. 24 erää)
6 sähkölaskua/vuosi: 13,50 € /erä (yht. 12 erää)
4 sähkölaskua/vuosi: 20,25 €/erä (yht. 8 erää)
3 sähkölaskua/vuosi: 27,00 €/erä (yht. 6 erää)

Hyödynnä Kotinäytön käyttövinkit

 

Kodin tyhjäkäynnin selvittäminen: Kun olet lähdössä pois kotoa ja ylimääräisiä sähkölaitteita ei ole päällä, kotinäyttö näyttää kuinka paljon kotisi kuluttaa sähköä ns. tyhjäkäynnillä. Katso lukemaa (kWh tai €) – voitko vielä tehdä jotakin lukemaa pienentääksesi? Onko jokin laite valmiustilassa? Nyrkkisääntönä: 1W jatkuvaa kulutusta maksaa vuodessa yhden euron. Tarkkailemalla Kotinäyttöä muistat varmemmin sammuttaa ylimääräiset sähkösyöpöt.

Tavoitteiden asettaminen: Aseta kuukausittaiseksi budjetiksi esim. 10 % nykyistä sähkölaskuasi alempi summa. Käytettyäsi Kotinäyttöä vuorokauden, se kertoo sinulle menneen vuorokauden kulutuksen ja myös arvioi tämän perusteella asettamasi kuukausibudjetin toteutumista. Pidemmällä aikavälillä kotinäyttö oppii tuntemaan kulutusprofiilisi eri viikonpäivinä, ja osaa tämän perusteella kertoa tavoitteesi täyttymisestä myös päivätasolla. Säädä budjettiasi myöhemmin, kun olet oppinut tunnistamaan kotisi sähkösyöpöt ja tiedät miten ja minkä verran voit pienentää kulutustasi ja sähkölaskuasi.

Selvitä mitä yksittäiset sähkölaitteet kuluttavat: Kotinäytön hetkellinen kulutus (kWh tai €) pienenee, kun kytket jonkin laitteen pois päältä. Erotuksesta voit laskea ko. laitteen kulutuksen. Kannattaisiko jokin laite vaihtaa energiatehokkaampaan? Kuinka pian hankintahinnan säästäisi pienentyneellä sähkölaskulla?

Huoltoa vaativien laitteiden havaitseminen: Kotinäyttö vahtii puolestasi kodin sähkölaitteita. Mikäli jokin laite vioittuu, saatat havaita sen kokonaiskulutuksen merkittävänä kasvuna. Esimerkiksi pölyä ympärilleen keränneet kylmälaitteet tai viihde-elektroniikkalaitteet kuluttavat normaalia enemmän. Laitteen imurointi auttaa sitä toimimaan tehokkaammin.

Jäikö sauna päälle? Onko jokin ikkuna turhaan auki? Onko autotallin ovi raollaan? Kotinäyttö antaa välittömän palautteen kasvaneesta sähkönkulutuksesta – sinun ei tarvitse odottaa sähkölaskua havaitaksesi asian.

Jos perheessäsi on lapsia opeta heille mitä Kotinäytön helpot merkinnät tarkoittavat. Lapset oppivat luontaisesti ja opettelevat mielellään energiansäästöä. Voit verrata Kotinäyttöä auton ajotietokoneen näyttämään hetkelliseen polttoaineenkulutukseen – se kertoo sinulle reaaliajassa kotisi hetkellisen kulutuksen ja antaa heti palautteen tekemiesi muutosten vaikutuksista. Asettamalla Kotinäytön sellaiselle paikalle, että se on sinun ja perheenjäsenten nähtävillä, se kertoo ja muistuttaa fiksuista tavoista käyttää energiaa.

 

Lisätietoa Kotinäytöstä

Toimitus

Takuu ja tuotteen palautus

Tämän sivun löydät helposti uudestaan osoitteesta www.fortum.fi/kotinaytto.

*) lisätietoa tutkimuksesta Usein kysyttyä -osiossa.

  

29.8.2016