Valitse kiinteistösi lämmitysmuodoksi maakaasu

Maakaasulla on monta mainiota etua. Kun kiinteistösi sijaitsee maakaasuverkoston läheisyydessä kannattaa sinun valita maakaasu lämmitysmuodoksi.

Maakaasu on huoleton ja toimintavarma lämmitysmuoto. Kun kiinteistösi sijaitsee maakaasuverkoston läheisyydessä kannattaa sinun valita maakaasu lämmitysmuodoksi. Maakaasuun on helppo liittyä kun kiinteistö sijaitsee maakaasuverkoston lähellä. Maakaasuun liittymisessä riittää, että liittyjällä on maakaasuliittymä, lämmityskattila kaasupolttimineen sekä kiinteistössä vesikertoinen lämmitysjärjestelmä eli vesikiertoinen lattia- tai patterilämmitys.   

Gasum tuo ja siirtää maakaasua Suomessa. Fortum tarjoaa sitä asiakkailleen paikallisesti Espoossa, Kirkkonummella, Tuusulassa ja Järvenpäässä. 

 

Maakaasun hinnat 

 

Maakaasun hinta jaetaan siirto- ja myyntihintoihin. Siirto-osuudessa asiakas maksaa tilaamastaan kaasutehosta siirron tehomaksun ja käyttämästään kaasumäärästä siirtomaksun sekä kulloinkin voimassa olevat energiaverot. Siirtomaksussa on omat siirtomaksut kesä- ja talvikausille. Myyntiosuudessa asiakas maksaa tilaamastaan kaasutehosta myynnin tehomaksun ja käyttämästään kaasumäärästä energiamaksun. Myynnin teho- ja energiamaksut on sidottu laskutuskuukauden indekseihin ja ne tarkistetaan yritysasiakkailla kuukausittain ja kuluttaja-asiakkailla kaksi kertaa vuodessa 1.1. ja 1.7. 

 

Maakaasun hintaindeksi muuttuu 1.7.2016

 

Fortumin toimittaman maakaasun myynnin teho- ja energiamaksut on sidottu Gasumin ylläpitämään viitehintaindeksiin. Gasum on muuttanut indeksitekijöiden rakennetta 1.5.2016. Uudessa indeksissä öljyn painoarvo vähenee ja seurattava öljyindeksi (Brent) muuttuu. Hiilen indeksi (API2) kuvaa jatkossa paremmin Pohjois-Eurooppaan tuodun hiilen hintaa ja kotimarkkinoiden perushintaindeksi (D35) lämpömarkkinoiden hintakehitystä. Nämä indeksimuutokset lisäävät maakaasun hinnan vakautta.

Muutamme maakaasun myynnin hintaindeksin 1.7.2016 alkaen vastaamaan Gasumin jo tekemiä muutoksia. Indeksirakenteen muutos nostaa maakaasun myyntihinnan tasoa asiakkaasta riippuen 10 -14 %.

Maakaasun myynnin teho- ja energiamaksut on sidottu seuraavien indeksien perusarvoihin 1.7.2016 alkaen:

• Hiilen hintatekijän API2 6 kk:n keskiarvo, API2 = 73,92 USD/tonni
• Raskaan polttoöljyn hintatekijän Brent 6 kk:n keskiarvo, Brent = 89,08 USD/bbl
• Kotimarkkinoiden perushintaindeksi 6 kk:n keskiarvo, D35 = 101,4

Myyntihinnat korjataan laskutuskuukausittain indeksien painoarvon mukaan:

• API2               30 %
• Brent              40 %
• D35                30 %

 

Hinnasto ​​ Palveluhinnasto

Maakaasun sopimuksien siirtäminen uudelle omistajalle

​Maakaasun liittymis- ja toimitussopimukset eivät siirry automaattisesti kiinteistön omistajan vaihtuessa. Jos siirrosta on mainittu kauppakirjassa tai luovutuskirjassa, voit siirtää kaukolämpösopimuksen helposti siirtolomakkeella.   

 
  
 
 
 

Ota yhteyttä niin kerron sinulle mielelläni lisää maakaasusta! 

  • Maakaasun vikailmoitusnumero
  • Maakaasun vikailmoitusnumero
  • Numeroon soittaminen on maksutonta

  • 0800 1 90090

28.9.2016