Pelletti palaa Kivenlahdessa

​Kivenlahden lämpölaitoksella siirrytään pelletin käyttöön. Tämä vähentää kaukolämmön tuotannon hiilidioksidipäästöjä noin 60 000 - 80 000 tonnia vuodessa. Se vähentää riippuvuutta myös maakaasusta, sillä laitos korvaa osittain maakaasukäyttöisiä lämpölaitoksia Espoossa.

Kivenlahden lämpölaitos toimii jatkossakin huippu- ja varavoimalaitoksena, jolla tuetaan Suomenojan voimalaitoksen tuotantoa. Lämpölaitoksen avulla taataan kaukolämmön toimitusvarmuus asiakkaille silloin, kun lämmönkulutus Espoon, Kauniaisten ja Kirkkonummen alueella on erityisen runsasta. Kaukolämpöä käyttää alueella on noin 200 000 asukasta. 

"Tavoitteenamme on vähentää merkittävästi kaukolämmön aiheuttamia hiilidioksidipäästöjä Espoon alueella. Siirtyminen uusiutuvaan polttoaineeseen Kivenlahdessa onkin tärkeä askel kohti hiilidioksidivapaata lämmöntuotantoa. Polttoainevalikoimamme laajentuminen lisää lämmöntuotantomme joustavuutta ja vähentää riippuvuuttamme maakaasusta ja kivihiilestä", kertoo investoinnista vastaava johtaja Dan Blomster. 

Kivenlahden lämpölaitoksen kaksi öljykattilaa muutettiin pelletin polttamiselle sopivaksi, ja lisäksi laitosalueelle rakennettiin siilo pellettien varastointia varten. 

27.7.2016