Tuota itse oma sähkösi Fortum Aurinkopaketilla

Toimitusalueellamme sijaitseviin kotitalouksiin on nyt mahdollista tilata aurinkopaketti, joka sisältää kaiken tarvittavan* ryhtyäksesi aurinkosähkön tuottajaksi. Ilmoita meille kiinnostuksestasi aurinkopakettia kohtaan, niin tulemme kotiisi ja asennamme laitteet. Helppoa, joustavaa ja turvallista.

 
aurinkopaneelit 
 

Fortum Aurinkopaketti toimii seuraavalla tavalla:

 
​Kerro meille mitä haluat, niin me hoidamme lopun!

1. Aloita tästä

 
Näppärän aurinkoinvestointilaskurimme avulla voit testata talosi aurinkosähkön tuotantomahdollisuutta. Voit samaa työkalua käyttäen myös ilmoittaa meille kiinnostuksestasi aurinkopaneelipakettia kohtaan, jolloin otamme sinuun yhteyttä sopiaksemme jatkotoimenpiteistä. Voit myös soittaa suoraan asiakaspalveluumme numeroon 0200 99330 (pvm/mpm) ja kysyä lisää.
 

2. Autamme sinua valitsemaan itsellesi sopivan paketin

 
Ilmoitettuasi meille kiinnostuksestasi soitamme sinulle sopiaksemme ajan kotikäynnille, jonka aikana käymme yhdessä läpi käytännön asiat. Huomioithan, että sinun tulee ennen tilauksen tekemistä varmistaa kaupunkisi/kuntasi rakennusvalvontaviranomaisilta, että sinun on luvallista asennuttaa aurinkopaneeleita katollesi. Tätä koskevat käytännöt saattavat vaihdella asuinkunnittain ja -alueittain, ja saatat joissakin tapauksissa tarvita toimenpideluvan.
 
Huomioithan, että sinun tulee maksaa kotikäynti (199 €), mikäli et tilaa Fortum Aurinkopakettia muusta kuin kiinteistöstäsi tai Formista johtuvasta syystä.
 

3–4. Toimitamme laitteet sinulle sopivaan aikaan ja hoidamme asennuksen

 
Toimitus ja asennus tapahtuvat sinulle sopivaan aikaan. Autamme sinua täyttämään tarvittavat sähköntuotantoa koskevat ilmoituslomakkeet sähköyhtiötäsi varten ja opastamme sinua laitteiston käyttöön.
 

5. Sähköverkkoyhtiösi vaihtaa tarvittaessa sähkömittarisi

 
Sähköverkkoyhtiösi vastaa sähkömittarisi vaihtamisesta sellaiseksi, että se rekisteröi sekä sähkön tuotannon että kulutuksen, mikäli sinulla ei jo ole tällaista. Aurinkopaneelijärjestelmää ei voi kytkeä päälle ennen kuin sähköverkkoyhtiösi on vaihtanut sähkömittarisi oikeanlaiseksi.
 

6. Voit helposti seurata sähköntuotantoasi

 
Paketti sisältää vaihtosuuntaajan, jonka avulla voit seurata tuottamasi sähkön määrää. Voit myös tilata lisälaitteena erillisen tuotannon seurantajärjestelmän, joka mahdollistaa tuotannon yksityiskohtaisemman seurannan.
 

7. Ostamme ylijäämätuotantosi

 
Voit halutessasi myydä meille tuottamasi sähkön, jota et itse tarvitse – se käy helposti, sillä me hoidamme käytännön asiat. Sähkötuotannon osto edellyttää Fortumin sähkönmyyntiasiakkuutta.
 

Aurinkopaneelit tarvitsevat riittävästi valoa

Huomaa, että aurinkopaneelijärjestelmä tuottaa sähköä vain silloin, kun paneeliin tulee riittävästi valoa. Kun aurinkopaneelijärjestelmän vaihtosuuntaaja kytketään talon sähköpääkeskukseen, voidaan paneelin tuottamaa sähköä käyttää. Tuotetun sähkön määrä vaihtelee vuoden mittaan ja riippuu useista tekijöistä, ennen kaikkea auringon säteilystä, paneelien kallistuskulmasta ja iästä, lämpötilasta, ja pilvien tai maastoesteiden varjostuksesta; Fortum ei tästä syystä voi taata toteutuvaa tuotantomäärää.


*Tarjous koskee tämänhetkistä toimitusaluettamme, jonka näet täältä. Aurinkopaketti sisältää aurinkopaneelit, vaihtosuuntaajan, kattokiinnikkeet, konsultointikäynnin asiakkaan luona, toimituksen, asennuksen ja sähkötarvikkeet.

​​ ​​​​​​​​​​​​​

31.3.2015