Näin otat käyttöön Fortum Kotinäytön

Varaa sopivasti aikaa Kotinäytön asentamiseen. Asennusohjeet ovat pakkauksen mukana. Kun asennus on tehty huolellisesti, on Kotinäytöstä sinulle iloa ja hyötyä jatkossa. Tutustu myös käyttövinkkeihin.

Tulosta asennusohjeet tai katso video

 

​Ohjeet, versio 2
(V. 2013 - 2014 toimitetut Kotinäytöt)

 
 
 
 

Asennusohje (pdf, 3,72 MB)  

Bruksanvisning (pdf, 4,21 MB) 

​Ohjeet, versio 1
(V. 2011 - 2012 toimitetut Kotinäytöt)

 
 

Asennusohje (pdf, 1,37 MB)

Bruksanvisning (pdf, 1,82 MB)

 

Asennusvideo, osa 1 (YouTube -linkki) 

Asennusvideo, osa 2 (YouTube -linkki) 

Asennusvideo, osa 3 (You Tube -linkki)

 

Hyödynnä Kotinäytön käyttövinkit


Kodin tyhjäkäynnin selvittäminen:
Kun olet lähdössä pois kotoa ja ylimääräisiä sähkölaitteita ei ole päällä, kotinäyttö näyttää kuinka paljon kotisi kuluttaa sähköä ns. tyhjäkäynnillä. Katso lukemaa (kWh tai €) – voitko vielä tehdä jotakin lukemaa pienentääksesi? Onko jokin laite valmiustilassa? Nyrkkisääntönä: 1W jatkuvaa kulutusta maksaa vuodessa yhden euron. Tarkkailemalla Kotinäyttöä muistat varmemmin sammuttaa ylimääräiset sähkösyöpöt.

Tavoitteiden asettaminen: Aseta kuukausittaiseksi budjetiksi esim. 10 % nykyistä sähkölaskuasi alempi summa. Käytettyäsi Kotinäyttöä vuorokauden, se kertoo sinulle menneen vuorokauden kulutuksen ja myös arvioi tämän perusteella asettamasi kuukausibudjetin toteutumista. Pidemmällä aikavälillä kotinäyttö oppii tuntemaan kulutusprofiilisi eri viikonpäivinä, ja osaa tämän perusteella kertoa tavoitteesi täyttymisestä myös päivätasolla. Säädä budjettiasi myöhemmin, kun olet oppinut tunnistamaan kotisi sähkösyöpöt ja tiedät miten ja minkä verran voit pienentää kulutustasi ja sähkölaskuasi.

Selvitä mitä yksittäiset sähkölaitteet kuluttavat: Kotinäytön hetkellinen kulutus (kWh tai €) pienenee, kun kytket jonkin laitteen pois päältä. Erotuksesta voit laskea ko. laitteen kulutuksen. Kannattaisiko jokin laite vaihtaa energiatehokkaampaan? Kuinka pian hankintahinnan säästäisi pienentyneellä sähkölaskulla?

Huoltoa vaativien laitteiden havaitseminen: Kotinäyttö vahtii puolestasi kodin sähkölaitteita. Mikäli jokin laite vioittuu, saatat havaita sen kokonaiskulutuksen merkittävänä kasvuna. Esimerkiksi pölyä ympärilleen keränneet kylmälaitteet tai viihde-elektroniikkalaitteet kuluttavat normaalia enemmän. laitteen imurointi auttaa sitä toimimaan tehokkaammin.

Jäikö sauna päälle? Onko jokin ikkuna turhaan auki? Onko autotallin ovi raollaan? Kotinäyttö antaa välittömän palautteen kasvaneesta sähkönkulutuksesta – sinun ei tarvitse odottaa sähkölaskua havaitaksesi asian.

Jos perheessäsi on lapsia opeta heille mitä Kotinäytön helpot merkinnät tarkoittavat. Lapset oppivat luontaisesti ja opettelevat mielellään energiansäästöä. Voit verrata Kotinäyttöä auton ajotietokoneen näyttämään hetkelliseen polttoaineenkulutukseen – se kertoo sinulle reaaliajassa kotisihetkellisen kulutuksen ja antaa heti palautteen tekemiesi muutosten vaikutuksista. Asettamalla Kotinäytön sellaiselle paikalle, että se on sinun ja perheenjäsenten nähtävillä se kertoo ja muistuttaa fiksuista tavoista käyttää energiaa.

8.10.2014