„Fortum“ didindama akcinio kapitalo dalį Estijos gamtinių dujų bendrovėse „AS Eesti Gaas“ ir „As Võrguteenus Valdus“

​Kompanija „Fortum“ skelbia, kad iš „E.ON Ruhrgas International GmbH“ įsigijo 33,66% Estijos gamtinių dujų importo, pardavimų ir skirstymo bendrovės „AS Eesti Gaas“ akcijų bei panašaus dydžio gamtinių dujų perdavimo paslaugų bendrovės „AS Võrguteen Valdus“ akcijų paketą. Po šio įsigijimo „Fortum“ akcijų dalis abiejose bendrovėse sudarys maždaug 51,4%.

Šiam sandoriui dar turės pritarti reguliavimo institucijos. Be to, jam taikomos ir įprastos sandorio užbaigimo sąlygos. „Fortum“ tikisi, kad sandoris bus galutinai užbaigtas 2014 m. trečiajame ketvirtyje. Šalių sutarimu pardavimo kaina viešai neskelbiama. Apskaitydama savo akcinio kapitalo dalį Estijos gamtinių dujų bendrovėse, „Fortum“ taikys kapitalo metodą.

„Fortum“ akcinio kapitalo dalies didinimas Estijos gamtinių dujų perdavimo įmonėse yra tarpinis žingsnis, reiškiantis, kad bendrovė „Fortum“ toliau tvarko savo valdomo kapitalo struktūrą ir rengiasi galutiniam gamtinių dujų perdavimo veiklos nuosavybės atskyrimui nuo gavybos ir tiekimo veiklų nuosavybės, kurį privaloma atlikti įgyvendinant Europos Parlamento ir Tarybos direktyvos 2009/73/EB bei Estijos gamtinių dujų įstatymo reikalavimus.

„Fortum“

„Fortum“ tikslas yra gaminti energiją, gerinančią gyvenimo kokybę šiandienos ir ateities kartoms.  Atsižvelgdami į klientų poreikius „Fortum“ gamina, tiekia, parduoda elektrą ir šilumą, teikia ekspertines paslaugas. „Fortum“ veiklą vykdo Šiaurės ir Baltijos šalyse, Rusijoje ir Lenkijoje.  2013 metais „Fortum“ pardavimai sudarė 6,1 mlrd. EUR, pelnas – 1,6 mlrd. EUR „Fortum“ korporacijoje dirba apie 9500 žmonių. Kompanijos akcijos kotiruojamos NASDAQ OMX Helsinki vertybinių popierių biržoje.

Kontaktams:

- Andrius Kasparavičius, atstovas spaudai, tel. +37069817740, andrius@koko.lt