„Fortum“ įsigijo Lenkijos dujų ir elektros pardavimo įmonę „Grupa DUON“ S.A.

„Fortum“ įsigijo 93,35 % Lenkijos dujų ir elektros pardavimo įmonės „Grupa DUON“ S.A. (toliau – „Duon“) akcijų. Už vieną akciją buvo pasiūlyta 3,85 PLN kaina, taigi iš viso už akcijas „Fortum“ sumokėjo apie 100 milijonų eurų.

„Duon“ akcijomis prekiaujama Varšuvos vertybinių popierių biržoje. 2016 m. kovo 15 d. įmonė paskelbs savo 2015 m. finansines ataskaitas. „Duon“ bus priskirta „Fortum“ šilumos ir elektros pardavimo bei sprendimų segmentui.

Šis įsigijimas atitinka „Fortum“ strategiją vystyti tvarius energetinius projektus augantiems miestams. „Fortum“ siekia plėstis elektros pardavimo ir susijusių paslaugų klientams srityje didesnėje rinkoje. Šis sandoris neturės įtakos „Duon“ klientams, kuriems paslaugos bus teikiamos taip pat kaip anksčiau
.
„Duon“ – tai gerai valdoma įmonė, turinti labai kompetentingus vadovus ir darbuotojus. Jos pozicijos ypač stiprios mažų ir vidutinio dydžio įmonių segmente. „Duon“ suteiks mums puikią augimo platformą didelėje ir sparčiai kintančioje Lenkijos elektros ir dujų vartotojų rinkoje,“ – sakė Matti Saario, „Fortum“ elektros pardavimo padalinio vadovas.

„Labai džiaugiuosi šio proceso rezultatais. Jie suteiks mums galimybę judėti pirmyn vykdant ambicingus planus plėsti veiklą bei pasiūlyti klientams Lenkijoje platų ir vertingą novatoriškų produktų ir paslaugų portfelį“, – pridėjo jis.

„Duon“ buvo įkurta 2000 metais, šiuo metu tai viena pirmaujančių nepriklausomų elektros energijos ir gamtinių dujų tiekėjų Lenkijoje. Be to, ji yra svarbi suskystintųjų gamtinių dujų platintoja ir transportuotoja. „Duon“ siūlomos paslaugos, patirtis ir praktinės žinios puikiai tinka „Fortum“ veiklai Lenkijoje.

„Fortum“ tikslas – būti švarios energijos lydere.  Atsižvelgdami į klientų poreikius „Fortum“ gamina, tiekia, parduoda elektrą, šilumą ir šaltį, teikia ekspertines paslaugas. 64% įmonės pagamintos energijos yra be CO2. „Fortum“ veiklą vykdo Šiaurės ir Baltijos šalyse, Rusijoje, Lenkijoje ir Indijoje.  2015 m. bendrovės „Fortum“ pardavimai siekė 3,5 mlrd. eurų. „Fortum“ korporacijoje dirba apie 8000 žmonių. Kompanijos akcijos kotiruojamos NASDAQ OMX Helsinki vertybinių popierių biržoje.