"Fortum" Klaipėdos šilumos ūkyje padėjo sutaupyti 15 milijonų litų, o gruodžio mėnesį šilumą parduos 19% pigiau

Šiandien Klaipėdoje įvyko nepriklausomų šilumos gamintojų kainų aukcionas, kuriame galėjo  dalyvauti 7 šilumos gamintojai. „Fortum Klaipėda“ pasiūlyta kaina - 13,6ct/kWh - buvo antra mažiausia. Šio aukciono rezultatai lems, kokia kaina nepriklausomi šilumos gamintojai parduos šilumą šilumos tiekėjui ir kiek šiluma kainuos gyventojams gruodžio mėnesį.

Praėjusiais 2012 metais gruodžio mėnesį šilumą iš nepriklausomų šilumos gamintojų buvo siūloma supirkti už kilovatvalandę mokant nuo 13,27ct iki 17,69ct arba vidutiniškai už 16,84ct. Taigi šiais metais gruodžio mėnesį „Fortum Klaipėda“ šilumą parduos daugiau kaip 19% pigiau nei šiluma buvo superkama pernai.

Dėl „Fortum Klaipėda“ atsiradimo Klaipėdos šilumos ūkyje kainos krito visą jėgainės komercinės veiklos laikotarpį. Visą vasaros laikotarpį „Fortum Klaipėda“ šilumą pardavinėjo beveik du kartus pigiau nei bazinio šilumos gamintojo palyginamosios šilumos gamybos sąnaudos (šaltinis: http://www.kaunoenergija.lt/Prad%C5%BEia/tabid/36/EntryID/1037/Default.aspx).

Pasak „Fortum Klaipėda” direktoriaus Juozo Donielos, akivaizdu, kad konkurencijos padidėjimas ir naujo šilumos gamintojo atsiradimas rinkoje teigiamai veikia šilumos kainas klaipėdiečiams, t.y. jas mažina. „Kaip ir tikėjomės bei skaičiavome, esame konkurencingi ir sugebame mažinti šilumos kainas Klaipėdos miestui. Tai akivaizdi nauda, tačiau ne vienintelė. Nuo komercinės veiklos pradžios gegužės mėnesį „Fortum Klaipėda“ sudegino apie 58 tūkstančius tonų komunalinių atliekų, o tai reiškia, kad Klaipėdos regionas bus vienintelis regionas Lietuvoje, kuriame atliekos tvarkomos efektyviai ir pagal ES reikalavimus“,- teigė Juozas Doniela.

„Fortum Klaipėda“ skaičiavimais, per 10 veiklos mėnesių (nuo š.m. sausio 1d. iki spalio 31d.) dėl naujos jėgainės atsiradimo Klaipėdos šilumos ūkyje leido sutaupyti daugiau nei 15mln. litų.

„Fortum“

„Fortum“ tikslas yra gaminti energiją, gerinančią gyvenimo kokybę šiandienos ir ateities kartoms. Kompanijos sukurti energijos gamybos būdai yra minimaliai taršūs, efektyviai naudojantys gamtos išteklius, užtikrinantys energijos tiekimo saugumą ir teikiantys naudą jos akcininkams. „Fortum“ gamina, tiekia, parduoda elektrą ir šilumą, teikia ekspertines paslaugas.

„Fortum“ veiklą vykdo Šiaurės ir Baltijos šalyse, Rusijoje ir Lenkijoje. Ateityje integruota Europos ir greitai auganti Azijos rinka kompanijai siūlo papildomas augimo galimybes. „Fortum“ korporacijoje dirba apie 10400 žmonių. Kompanijos akcijos kotiruojamos NASDAQ OMX Helsinki vertybinių popierių biržoje.

Daugiau informacijos – www.fortum.com arba www.fortum.lt

Kontaktams:

- Andrius Kasparavičius, atstovas spaudai, tel. +37069817740, andrius@koko.lt