​Frågor och svar

 • Betalning: Varför har jag fått en påminnelse?

  Om du inte betalar din faktura i tid skickar vi ut en påminnelse 7-10 dagar efter fakturans förfallodatum. Utskick av påminnelser sker automatiskt vid en missad betald faktura och är en del av de åtgärder som vi använder oss av. 

  Passa även på att läsa om vilka sätt du kan välja att betala din faktura på. Har du till exempel koll på fördelarna med Autogiro? Läs mer om våra betalsätt här.

   

   

 • Elhandelsavtal: Vad innebär Vintersäkrat elpris?

  Det innebär att du får ett fast pris under vintern och ett rörligt pris under sommaren. Man kan säga att du får det bästa av två världar.

  Läs gärna mer om vintersäkrat elpris, och även hur du skaffar det här.​

 • Faktura: Kan jag få en kopia på min faktura?

  Om du loggar in på Mina sidor så kan du där själv se och skriva ut alla dina fakturor.​

 • Faktura: Vad är Energikundservice Sverige AB?

  Från och med den 1 mars 2015 kommer du som är kund hos Fortum Markets AB, Ellevio AB (tidigare Fortum Distribution AB) eller Stockholm Gas AB faktureras genom bolaget Energikundservice Sverige AB. Förändringen berör inte kunder hos Fortum Värme.

   

  Fakturan ser ut precis som vanligt, bankgiro- och postgironummer är detsamma och den enda förändringen är att det står Energikundservice Sverige AB som betalningsmottagare.
   

   

 • Flytt: Jag ska flytta, hur gör jag?

  ​​För att du ska få el när du flyttar in i en ny bostad behöver du ett elnätsavtal. Du tecknar avtalet med elnätsföretaget som äger elnätet i området dit du ska flytta. På elomrade.se kan du se vem som äger elnätet på din adress. Det är viktigt att du tecknar ett nytt elnätsavtal, eftersom det inte automatiskt följer med när du flyttar. När du har ett elnätsavtal kan du teckna ett elavtal med det elhandelsföretag som du själv väljer.

  Ring oss dygnet runt på 020-46 00 00 så hjälper vi dig. 

 • Tillval: Hur fungerar Fortums Trygghetspaket?

  Vårt Trygghetspaket kan vara till hjälp om du till exempel skulle bli långvarigt sjuk eller arbetslös. Då betalar Fortum din elräkning.

   Fortum betalar din elräkning om du:
  • blir arbetslös.
  • blir sjukskriven.
  • är pensionär eller över 67 år vid händelse av
  sjukhusvistelse eller dödsfall.

  Läs mer om vad som gäller för Trygghetspaketet här.

   

Se flera frågor och svar genom att välja kategori ovan

Se flera frågor och svar genom att välja kategori ovan