Trångt inför starten av Ljusruset på Gärdet

Ljusruset

Torsdagen den 14 april avgjordes Ljusruset där tre motionsspår tävlade om bättre belysning. Motionsloppet skapade ett fantastiskt engagemang och ett stort antal stockholmare sprang för att påverka vilket lokalt spår som skulle lysas upp.

​Med Ljusruset vill vi skapa ljusare och tryggare motionsområden och öka möjligheterna till motion året runt i Stockholm. Totalt deltog 7592 stockholmare och 3553 för Älvsjöspåret som därmed vann bättre och effektivare belysning. Loppet arrangerades av Fortum i samarbete med Stockholms Stad och Svenska Friidrottsförbundet.

Tävlingen stod mellan Älvsjöspåret, Grimstaspåret i Hässelby/Vällingby och Granholmspåret i Järva. Från Team Fortum engagerades Yannick Tregaro, systrarna Kallur och Mustafa Mohamed som ambassadörer för respektive motionsspår.

Arbetet med att förbättra Älvsjöspåret började i maj 2011 och planeras vara klart under hösten. Belysningen behöver rustas upp och den blir nu energieffektivare och mer ändamålsenlig för olika typer av träning. Den nya belysningen kommer även att lysa upp bättre vilket även ska förhindra att man snubblar på grenar och stenar. Det långa spåret som var obelyst i Älvsjöskogen har fått ny belysning och även det kortare spårets belysning är upprustad med nya armaturer.
 
"Intresset har varit mycket större än förväntat för Ljusruset och det är roligt att se stockholmarnas engagemang för belysning av de lokala motionsspåren. Vår kompetens inom miljövänliga och effektiva energilösningar kommer här till användning för elljusspår. Vi hoppas kunna fortsätta att bidra till att stockholmarna känner sig trygga när de motionerar", säger Per Langer, Vd, Fortum Sverige.

Ljusruset har även utvidgats och gäller nu en större del av Stockholms kommun. Du kan nu påverka var någonstans Fortum ska lysa upp nästa gång genom att nominera mörka platser där du brukar motionera. Omröstningen pågår på Ljusrusets Facebooksida där du på en interaktiv karta kan se och rösta på andras motionsrundor. På Ljusruset på Facebook går det även att diskutera motion med andra och ta del av nyheter om löpning.

2011-11-11

X