Sommarlandskap med långt gräs

Fördelar med Fortum som elleverantör

Elleverantör med bra elpris, energihjälp, miljöengagemang och god service

Vi på Fortum jobbar med att skapa energi som gör livet bättre i dag och för kommande generationer. Vi erbjuder hållbara lösningar som hjälper till att minska utsläppen och öka en effektiv användning av elen. Här har vi lyft några av våra starka sidor som elleverantör; ett bra elpris, ett brett utbud av miljöprodukter och bra verktyg för att välja det elavtal som passar dig.

Energirådgivning för ditt hushåll

 Den största insatsen du kan göra för att sänka din elkostnad och minska din miljöpåverkan är att använda energin smartare.

Du kan relativt enkelt sänka din energianvändning utan att du för den skull behöva tumma på komforten. Testa energianvändningen i ditt boende i vår energisimulator och stoppa de mest onödiga energislukarna. Där kan du också ta del av råd som hjälper dig att sänka din energianvändning eller ställa din egen personliga fråga om din förbrukning.
Eller varför inte köpa energisnåla produkter till bra priser i vår webbshop?

Välj hur du vill ha din el producerad

Vindkraft, vattenkraft eller el märkt med Bra Miljöval - hos oss kan du välja hur du vill ha din el producerad. Om du inte gör något eget miljöval så får di el producerad med kärnkraft. Bara genom att vara kund hos Fortum visar du att hållbar energiproduktion som inte bidrar till klimatförändringen är viktig.

El märkt med Bra Miljöval består av vattenkraft och vindkraft. Bakom Bra Miljövalmärkningen står Naturskyddsföreningen som har världens tuffaste kriterier för miljömärkning. När du väljer Bra Miljöval-märkt el får du förnybar el, och bidrar till Fortums Nordiska miljöfond som finansierar flera projekt som bidrar till miljöförbättringar i och kring vattenkraften.

Vi på Fortum tar klimatfrågan på allvar. Vi behöver alla hjälpas åt för att bevara vår planet för kommande generationer och vi som energibolag har en viktig roll att spela i en hållbar utveckling.

Välj ett elavtal som passar just dig

Hos oss kan du välja elavtal med rörligt elpris eller fast elpris.

Du kan välja elavtal med fast elpris i 6 månader, 1 år eller 3 år. Då vet du vad din el kostar under hela avtalsperioden och slipper oroa dig för prishöjningar på elmarknaden.

Rörligt elpris följer svängningarna på den nordiska elbörsen. När priserna sjunker får du ett lägre elpris, men går elpriset upp får du betala mer.

Du får garanterat bra elpriser 

Med Fortum som elleverantör har du prisgaranti och kan känna dig trygg och säker på att du har ett av marknadens bästa elavtal. Har du dessutom valt bytesgaranti kan du bryta ditt fasta elavtal och teckna ett nytt om elpriset skulle sjunka. Du tecknar då ett nytt elavtal om fast elpris med oss som löper under lika lång avtalsperiod, eller längre, än det tidigare avtalet.

Kundservice i alla kanaler

Kundservice på webben ger dig snabbt överblick över viktigta frågor som berör dig som är kund. Om något oväntat inträffar eller om en säsongsbetonad fråga är särskilt aktuell så finner du informationen här. Självfallet är du alltid välkommen att ringa oss om du vill.

Mina sidor - när du själv vill ha kontroll

När du är kund hos oss har du dina egna sidor där du kan följa upp kostnads- och förbrukningshistorik, teckna elavtal, kontrollera dina fakturor som arkiveras och mycket mer. Misstänker du att du glömt att betala en faktura? Logga in på Mina sidor så får du besked.

2013-04-18