Anvisningsavtal

Om du är kund hos oss på Fortum men inte har gjort något eget val av elavtal har du något av våra anvisningsavtal Fortum Enkel eller Fortum Rörligt Elpris.

 

Fortum Rörligt Elpris

Med Anvisat Rörligt Elpris får du el till vårt inköpspris, utan några påslag på elpriset. Istället betalar du en fast månadsvgift på 39 kr/mån för lägenhet och 69 kr/mån för villa. Ett rörligt elpris följer prissvängningarna på elmarknaden och passar dig som tycker att det är okej att elpriset varierar något men vet att ett rörligt elpris oftast blir billigast i längden.
 

100% förnybart producerad el

Du får el från våra svenska vattenkraftverk utan extra kostnad - bra för dig och bra för klimatet.
 
 
 

Fortum Enkel

Har du tillsvidareavtalet Fortum Enkel så betalar du ett fast pris med påslag på din elkonsumtion. Priset på Fortum Enkel gäller tills vidare och vi meddelar eventuella prisändringar minst två månader i förväg.
 
 

El märkt med Bra Miljöval ingår

I Fortum Enkel ingår Naturskyddsföreningens Bra Miljöval som är en av marknadens tuffaste miljömärkningar. Fortums Bra Miljövalmärkta el produceras till 95% av vattenkraft och till 5% av vindkraft. Vattenkraften kommer från våra egna vattenkraftverk i Klarälven, Österdalälven och Indalsälven.
 
 

Pris på Fortum Enkel

1 november 2015 sänktes energipriset till  55,6 öre/kWh (106,00 öre/kWh inkl. energiskatt och moms) och gäller tillsvidare. Bor du i lågskattekommun är priset 93,60 öre/kWh inkl. energiskatt och moms.
 
Elanvändning Jämförpris (öre/kWh)*
2 000 kWh 127,00 (114,60 i kommun med reducerad energiskatt)
5 000 kW 114,40 (102,00 i kommun med reducerad energiskatt)
20 000 kWh 108,10 (95,70 i kommun med reducerad energiskatt)
*Jämförpris är inklusive energipris, energiskatt, månadsavgift samt moms. Månadsavgiften gör att jämförpriset varierar per kWh beroende på hur stor elanvändning du har.
 
 

Vill du ha ett annat elavtal?

Ofta lönar det sig att göra ett aktivt val för att få det elavtal som passar bäst för dig och ditt hushåll. Med Fortum Enkel har du ingen bindningstid utan kan när som helst teckna ett annat elavtal. Klicka här så guidar vi dig till rätt elavtal.
 
 

Du är alltid välkommen att kontakta oss

Har du frågor om elpriser, elavtal eller om våra erbjudanden och tjänster är du alltid välkommen att kontakta oss. Du kan ringa våra duktiga experter på tel  020-46 00 00. Vi svarar dygnet runt.
 

2017-02-27