Muutoksia verkkopalveluun kirjautumisessa ja Oma Fortum -tunnuksen käytössä.

Muutos tuli käyttöön 20. toukokuuta. Asiakkaiden käyttäjätunnukset säilyvät samana.


Kun jatkossa kirjaudut fortum.fi -palveluihin, kirjaudut sinne erillisen kirjautumissivun kautta. Kirjautumissivulta myös vaihdetaan unohtunut salasana sekä luodaan käyttäjätunnus, mikäli sellaista ei vielä ole käytössä tai mikäli se on vanhentunut.

 

Kirjautuessasi Oma Fortum -sovellukseen, Fortum Fiksu-palveluun, Fortum Valpakseen ja Fortum Storeen kirjaudut niihin aina tämän saman kirjautumissivun kautta. Kaikkiin näihin palveluihin voit käyttää samaa Oma Fortum -tunnustasi.

 

Linkki yritysasiakkaan palveluun 

 

Uusi kirjautumissivu on tarkoitettu kotiasiakkaiden palveluihin kirjautumiseen. Uudella sivulla ei ole linkkiä yrityasiakkaiden palveluun. Helpoiten yritysasiakkaan palveluihin kirjaudut, valitsemalla fortum.fi:n valikosta "Yrityksille"-valinnasta "Kirjaudu palveluun (YritysOnline)"

 

Jos vanha tunnus ei toimi verkkosivuilla tai sovelluksessa

 

Mikäli vanha käyttäjätunnuksesi ei toimi ja salasanakysely kertoo, ettei käyttäjätunnusta ole käytössä, voit luoda itsellesi uuden tunnuksen. Kun käytät tunnuksen luomisessa asiakasnumeroasi ja henkilötunnusta, saat sähkö- , kaukolämpö- ja maakaasuasiakkaan palvelusi käyttöön. Asiakkaana rekisteröitymiseen ja kirjautumiseen voit käyttää myös pankkitunnuksia tai mobiilivarmennetta.

 

Jos käytät Oma Fortum sovellusta, tarkista että viimeisin päivitysversio on käytettävissäsi. Jos kirjautuminen ei toimi, lataa viimeisin päivitys sovelluskaupastasi. Android-laitteissa tarvitset Oma Fortumista  2.2.7 tai sitä uudemman päivitysversion.

 

  

Tiedotetta on päivitetty 23.5. 


Linkit:

Oma Fortum -infosivu

Kirjautumissivulle

Yritysasiakkaan palveluun

FAQ

Takaisin