Sähköasiakkaan palvelutakuu

Sähköasiakkaanamme olet Fortumin palvelutakuun piirissä ja sähköasiasi hoidetaan sovitussa aikataulussa. Mikäli emme pysy aikataulussa, saat viivästyksestä kertahyvityksenä 15 euroa.

​Asiakaspalvelu opastaa sopimuksen valinnassa, päivittää asiakastietojasi ja auttaa laskuihin liittyvissä kysymyksissäsi. Monet asiat hoituvat vaihtoehtoisesti täällä verkkosivuilla.  

Huomioi lisäksi postin kulkuun tarvittava aika    

 ** Maksullinen palvelu

   
​Soittopyyntöön vastaaminen ​2 työpäivää
​Esimerkki: Jätät soittopyynnön asiakaspalvelumme automaattivastaajaan.
Sähköpostiin vastaaminen ​ 3 työpäivää
​Esimerkki: Olet lähettänyt sähkösopimukseen liittyvän kysymyksen asiakaspalveluumme
Sähkötarjouksen/esitteen lähettäminen ​ 3 työpäivää
​Esimerkki: Olet ollut asiakaspalveluumme yhteydessä ja olemme sopineet yhdessä, että lähetämme tarjouksen sähkön toimituksesta. ​
Sopimuksen alkaminen muuton yhteydessä ​2 viikkoa
​Esimerkki: Olet muuttamassa uuteen kotiin, joka sijaitsee Carunan sähköverkon jakelualueella. Ilmoitat meille muutosta Oma Fortum -palvelussa.
Sopimuksen päättyminen muuton yhteydessä ​ 2 viikkoa
​Esimerkki: Olet myynyt asuntosi ja olet muuttamassa ulkomaille. Ilmoitat meille sopimuksen päättymisestä Oma Fortum -palvelussa.
​Pikalasku ja laskukopiot** ​​5 työpäivää
​Esimerkki: Seuraavan laskusi eräpäivä on 2 kuukauden kuluttua, mutta tarvitset laskun edellisen kuukauden lopun tietojen perusteella. Sovit asiasta asiakaspalvelumme kanssa.
Laskuselvitys ​2 viikkoa
​Esimerkki: Sähkölaskussasi näyttäisi olevan virhe, joka ei selviä asiakaspalvelun puhelun aikana, vaan vaatii tarkempaa selvitystyötä. Sovimme yhdessä laskun selvityksestä.
Reklamaatioon vastaaminen ​2 viikkoa
​Esimerkki: Lähetät kirjallisen reklamaation Fortumin palvelusta osoitteeseen: Fortum Asiakaspalvelu Oy, PL 100, 00048 FORTUM

 

Hae hyvitystä

 

Hyvityspyyntö
Ole hyvä ja kirjoita alla olevaan kenttään, miksi haet hyvitystä. Kirjoita ainakin, mitä on tapahtunut ja milloin.
 
 
Yhteystiedot
Lähetä hakemus
 

Palvelutakuun ehdot

Palvelutakuun myöntäjä on Fortum Markets Oy.

Palvelutakuuehdot ovat toimialan yleisiä sähkön myynti- ja toimitusehtoja täydentäviä ehtoja, ja ne ovat lisäetu asiakkaalle.

Palvelutakuu koskee kaikkia Fortumin sähkön kuluttaja-asiakkaita. Haluamme, että asiakkaamme voivat tuntea olonsa turvalliseksi valittuaan Fortumin sähkönmyyjäkseen. Siksi myönnämme asiakkaillemme takuut, joihin sisältyvä suoja on parempi kuin sähköasiakkaiden yleisissä sopimusehdoissa.

Palvelutakuuta ei kuitenkaan sovelleta poikkeuksellisissa asiakaspalvelun toimintaa kohtuuttomasti haittaavissa tilanteissa, joiden syntyyn Palvelutakuun myöntäjä ei omalla toiminnallaan ole kohtuudella voinut varautua. Tällaisia tilanteita ovat esimerkiksi poikkeuksellisen voimakkaat luonnonilmiöt ja laajat Palvelutakuun myöntäjän vaikutusalueen ulkopuoliset tietoliikenteen tai tietotekniikan häiriöt.

Palvelutakuu tarkoittaa viidentoista (15) euron kertahyvitystä, mikäli emme ole täyttäneet alla kuvattuja palvelulupauksia yksityisasiakkaalle. Palvelutakuu on voimassa toistaiseksi 15.12.2010 alkaen.

Palvelutakuun sisältö

Mikäli asiakkaan antamaa toimeksiantoa ei ole hoidettu Fortumin ja asiakkaan kanssa sovitussa ajassa, asiakas saa viidentoista (15) euron kertahyvityksen. Palvelutakuun perusteena sovelletaan Fortumin yleisimmille toimeksiannoille määritettyjä toimitusaikoja tai asiakkaan kanssa erikseen sovittua aikataulua. Asiakaspalvelun toimitusajat ovat nähtävissä fortum.fi-palvelussa, sekä saatavilla asiakaspalvelustamme puh. 0200 19000 (pvm/mpm) arkisin 9 - 17.

Palvelutakuun muut ehdot

Palvelutakuu koskee kaikkia Fortumin kuluttaja-asiakkaita, joilla on sopimus Fortum Markets Oy:n kanssa.

Hyvityksen edellytyksenä on, että asiakas ilmoittaa poikkeamasta Palvelutakuun toimitusehtoihin nähden Fortumille kuukauden kuluessa siitä, kun hänellä katsotaan olleen mahdollisuus havaita poikkeama.

Ilmoitus tehdään internetissä hakemuslomakkeella, Fortumin asiakaspalveluun puh. 0200 19000 tai postitse Fortum Markets Oy, asiakaspalvelu, PL 100, 00048 FORTUM.

Palvelutakuu ei kata viivästyksiä tai virheitä, jotka aiheutuvat verkkoyhtiöiden toiminnasta. Samaa asiakokonaisuutta koskevassa tapauksessa hyvitys maksetaan asiakkaalle vain yhden kerran.

Hyvitys maksetaan asiakkaalle sähkölaskulla, vähentämällä laskun loppusummasta voimassa oleva kertahyvitys. Hyvitys huomioidaan hyvityspäätöstä seuraavassa sähkölaskussa, johon hyvitys on mahdollista laskutusaikataulu huomioiden sisällyttää.

Fortumilla on oikeus Palvelutakuuehtojen muuttamiseen tai Palvelutakuun lopettamiseen ilmoittamalla siitä internetsivuillaan viimeistään muutoksen tai lopettamisen voimaantulopäivänä.

Palvelutakuuseen liittyvät yleisimmät toimitusehdot

Asiakkaan toimeksiannot pyritään aina hoitamaan kuntoon asiakaskontaktin aikana. Mikäli tämä asian luonteen vuoksi ei ole mahdollista, toimitaan oheisten toimitusaikojen mukaisesti:

 • Sopimuksen alkaminen tai päättyminen muuton yhteydessä:
  toimitusaika kaksi (2) viikkoa asiakkaan ilmoituksesta.
 • Sähkön toimituksen viivästyminen myyjänvaihdon yhteydessä Fortumista johtuvasta syystä:
   toimitusaika toimialan suositusten mukaisesti.
 • Laajempi laskuselvitys ja korjaus:
  toimitusaika yksi (1) viikko.
 • Sähköpostiin vastaaminen:
  toimitusaika kolme (3) työpäivää.
 • Vastaus asiakaspalveluun jätettyyn asiakkaan soittopyyntöön:
  toimitusaika kaksi (2) työpäivää, tai erikseen sovitun aikataulun mukaisesti.
 • Tarjouksen ja esitemateriaalin lähettäminen asiakaspalvelusta:
  toimitusaika kolme (3) työpäivää ja postinkulkuun vaadittava aika.
 • Reklamaatioon vastaaminen:
  toimitusaika yksi (1) viikko  ja postinkulkuun vaadittava aika.
 • Pikalasku- ja laskukopiopyynnöt:
  toimitusaika seitsemän (7) työpäivää ja postinkulkuun vaadittava aika.
 • Muiden kuin yllä olevien palvelupyyntöjen osalta toimitusajat sovitaan tarvittaessa tapauskohtaisesti.

10.8.2015