Fortum Koti

Fortum Koti on automaattisesti parempaa asumista Ensiesittelyssä Mikkelin Asuntomessuilla

Fortum Koti on erinomainen esimerkki siitä, millaista asuminen voi olla parhaimmillaan jo tänään: mukavampaa, turvallisempaa ja energiatehokkaampaa. Tule tutustumaan Fortum Kotiin, joka on ensiesittelyssä Mikkelin Asuntomessuilla 14.7.-13.8.2017. Voit tutustua älykkään asumisen ratkaisuihin myös Porissa SuomiAreena-tapahtuman Kansalaistorilla 10.-14.7. sekä Ruotsissa, jossa järjestetään STHLM/SUOMI-kaupunkijuhla 24.-26.8. Tukholman Kungsträdgårdenissa.

Fortum Koti on älykkään asumisen monipuolinen kokonaisratkaisu, joka tukee myös kestävää kehitystä sekä ympäristön hyvinvointia. Fortum Kodissa voi tutustua aurinkopaneelien toimintaan, SmartLiving -kotiautomaatiojärjestelmään, sähköauton kotilatauspisteeseen sekä muihin älykkäisiin energiaratkaisuihin.

Aurinkoenergiaa

Fortum Kodissa tuotetaan puhdasta sähköä katolle asennetuilla aurinkopaneeleilla. Ylimääräinen energia varastoidaan akkujärjestelmään tai myydään sähköverkkoon. Fortum Aurinkopakettiin sisältyy kaikki, mitä tarvitset ryhtyäksesi aurinkosähkön tuottajaksi. Katso, paljonko sinun katoltasi saisi puhdasta energiaa.

Lue lisää

Fortum Fiksu Energiaseuranta -palvelun avulla saat reaaliaikaista tietoa energiankulutuksestasi ja edun sähkölaskuusi.

Fortum Fiksu Energiaseuranta on sähköverkon tasapainoa tarkkaileva palvelu, jonka avulla yösähköllä lämmitetyt vesivaraajat voidaan lämmittää öisin hiukan eri aikoihin. Ajatuksena on, että kodit muodostavat virtuaalivoimalaitoksen, joka ei siis tuota sähköä, mutta säätelee sähkön kulutusta vastaamaan paremmin tuotannon määrää. Näin sähkön tuotanto ja kulutus pysyvät tasapainossa ilman, että sähköä jouduttaisiin tuottamaan enemmän. Palvelun voi ottaa käyttöön, kun kodissasi on käytössä sähkökäyttöinen lämminvesivaraaja. Fortum Fiksu Energiaseuranta on saatavana syyskuusta 2017 alkaen.

Lue lisää

Älykästä asumista

Oma Fortum -sovellus

Oma Fortum on veloitukseton ja edistyksellinen palvelu kaikille Fortumin asiakkaille. Se on sovellus, jonka avulla seuraat energiankäyttöäsi sekä asetat hälytyksiä sähkönkulutukselle ja -hinnalle. Keskitä energiasi omaan ja perheesi hyvinvointiin ja anna Oma Fortumin auttaa kotiasi voimaan hyvin. Sovelluksen avulla teet valintoja, joista hyötyvät kotisi, lompakkosi ja yhteinen ympäristömme.

Lue lisää ja lataa

Älykästä asumista: SmartLiving

Fortum SmartLiving -palvelu on helppokäyttöinen järjestelmä, joka antaa käyttöösi kaikki älykodin hyödyt ja ominaisuudet. SmartLiving-järjestelmällä kontrolloit esimerkiksi lämmitystä, ilmanvaihtoa, valaistusta ja kodinkoneita. Järjestelmän käyttäminen onnistuu tabletilla tai älypuhelimella – riippumatta siitä, oletko kotona vai kaukana kotoa. Asuntomessuilla pilotoimme järjestelmää ja kuuntelemme messuvieraiden toiveita ja kehitysehdotuksia. Myyntiin järjestelmä tulee ensi vuoden puolella.

Sähköauton kotilatauspiste

Fortum Kodissa on myös sähköauton kätevä kotilatauspiste. Aurinkoenergian tuottaminen ja sähköauton omistaminen sopivat erityisen hyvin yhteen, koska aurinkopaneeleilla tuotettu sähkö voidaan varastoida suoraan auton akkuihin. Kotilatauspisteet ovat myynnissä syksyllä 2017.