Virtuaalivoimalaitos

Me olemme 70 omakotitalousasiakkaamme ja Fingridin kanssa jo alkuvuodesta 2016 lähtien ottaneet konkreettisia askeleita, jotta tulevaisuudessa yhä suurempi osa sähköntuotannosta voi olla pelkästään uusiutuvaa energiaa.

​Pilotti päättyi vuoden 2016 lopussa ja hyvien tulosten myötä virtuaalivoimalaitos ajetaan kunnolla ylös kesästä 2017 lähtien.

Käytännössä mukana olevat kotitaloudet ovat antaneet luvan Fortumille siihen, että aiemmin yösähköllä lämmitetyt vesivaraajat lämmitetään yhä öisin, mutta hiukan eri aikoihin. Lämmitys käynnistyy automaattisesti, kun verkossa on niin sanotusti liikaa virtaa. Vastaavasti kuumimmat vesivaraajat laitetaan pois päältä, kun verkon sähkövirta alkaa vähentyä.

Ensivaiheessa kotitaloudet eivät siis varsinaisesti tuota itse sähköä verkkoon, mutta he voivat vesivaraajansa avulla ehkäistä varavoiman käynnistämistarpeen.

 

Näin virtuaalivoimalaitos toimii pienimmilläkin varaajilla:

 
 
 

Sähköautot ja aurinkopaneelit mukaan

 
Visiomme on, että kotitalouksista tulee yhä omavaraisempia, kun uusiutuvan energian lisäksi myös sähköautot ja aurinkopaneelit akkuineen yleistyvät. Ruotsin pilottiin aurinkopaneelien akut ovat jo tulossa mukaan, koska Ruotsin hallitus päätti tukea aurinkopaneelien akkujen hankintaa 60 prosentilla hankintahinnasta.
 

Sähkölämmitteisellä vesivaraajallasi mukaan!

 
Jos kiinnostuksesi heräsi ja haluaisit olla osaltasi mukana rakentamassa uusiutuvampaa tulevaisuutta, voit ilmoittautua jo ennakkoon kevään toiseen aaltoon. Silloin otamme mukaan ensimmäiset tuhat uutta Fortumin asiakasta tai Fortumille siirtyvää asiakasta, joilla on sähkölämmitteinen lämminvesivaraaja.

Ainut, mitä sinun pitää tehdä, on sanoa kyllä - me hoidamme loput. Pidämme huolen siitä, että vetesi on aina lämmintä, kun sitä tarvitset. Eli sinun ei tarvitse tehdä mitään, mutta tuet silti konkreettisesti osaltasi uusiutuvan energian käyttöönottoa! Lisäksi saat käyttöösi mobiiliapplikaation, jolla voit seurata päivittäistä kulutustasi kilowateissa ja euroissa jopa sekunneittain.
 

Ilmoita kiinnostuksesi osallistumisesta virtuaalivoimalaitoksen toiseen aaltoon keväällä 2017

 
 
​​​
 
 
  
 

​Jos lomakkeen lähettämisessä esiintyy jostain syystä ongelmia, voit olla meihin yhteydessä myös suoraan sähköpostilla: energianaytto(a)fortum.com

27.3.2017