Vesisähköä, kiitos!


Marraskuusta 2009 alkaen kaikki kuluttaja-asiakkaamme ovat saaneet kotiinsa 100 % Vesisähköä. Tämä tarkoittaa, että jatkossa kodeissa ja kesäasunnoilla käytetään uusiutuvaa ja CO2-päästötöntä energiaa - sähkösopimustyypistä riippumatta! FortumTarkka-sopimuksissa vesisähkö on lisäksi Suomen luonnonsuojeluliiton ympäristömerkittyä Ekoenergiaa.

Käytä ja nauti

Vesisähkön tuotannosta ei aiheudu hiilidioksidipäästöjä, siksi vesisähkön käyttö on hyvä keino vähentää omasta kulutuksesta aiheutuvia päästöjä. Jos kerrostalossa asuva perhe vaihtaa vesisähköön, perheen hiilidioksidipäästöt pienenevät keskimäärin 0,7 tonnilla vuodessa. Vastaavan säästön saa aikaan, jos kulkee päivittäin 13 km työmatkan auton sijaan pyörällä tai kävellen ympäri vuoden*.

 

*) Kerrostalossa asuvan perheen sähkönkulutus on keskimäärin 4278 kWh/v. Sähkönkulutuksen päästökerroin on 0,168 kgCO2/kWh laskettuna keskimääräiselle Suomessa tuotetulle sähkölle. Suomalaisen työmatkan pituus on keskimäärin 13,02 km päivässä/hlö. Työpäiviä vuodessa on noin 260. Jos työmatkan kulkee autolla, aiheutuu siitä lähes saman verran hiilidioksidipäästöjä (n. 600 kg) kuin kerrostalossa asuvan perheen sähkönkulutuksesta (n. 700 kg) vuodessa. Laskelmat Natural Interest.