​Kesä 2014

Ajankohtaista urakoitsijoille

Kevät ja kesä ovat kiireistä aikaa rakentamisessa, saneerauksissa ja Carunan verkkopalveluissa. Kokosimme tähän uutiskirjeeseen ajankohtaisia asioita, joita sinun on hyvä ottaa huomioon projekteissasi.
 
Muistathan tehdä sähköistykseen liittyvät toimeksiannot hyvissä ajoin, jotta pystymme palvelemaan sinua parhaalla mahdollisella tavalla. Verkkosivuiltamme löytyvällä yleistietolomakkeella voit tehdä pyynnön sähköverkkoon kytkemisestä ja muista toimenpiteistä. Jos tarvitset ainoastaan sähkömittarin poiston, voit tehdä tilauksen puhelimitse tai sähköpostilla eikä se edellytä yleistietolomakkeen täyttämistä.
 
Urakoitsijoita palvelemme Carunan verkkopalveluiden numerossa 020 520 4560 arkisin klo 08.00-16.00. Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla: uusiliittyma@caruna.fi tai verkostotyot@caruna.fi.

 

Ajankohtaista kesäkuussa 2014

  • Olemme uudistaneet yleistietolomakettamme. Lomakkeesta on poistettu tarpeettomia kenttiä ja sen toiminnallisuutta on parannettu. Jos huomaat lomakkeessa puutteita tai haluat antaa siihen liittyvää palautetta, voit lähettää palautteesi osoitteeseen yleistietolomake@caruna.fi
  • Teemme kokeilua pikatoimituksista, joilla toimitamme tilatun työn seuraavana arkipäivänä. Pikatoimituksen voi ensivaiheessa tilata vain uusien- ja työmaaliittymien kytkentätöille. Pikatoimituksen onnistuminen riippuu yhteistyöurakoitsijamme työtilanteesta, ja siksi pikatoimituksista on sovittava tapauskohtaisesti. Pikatoimituksesta veloitamme asiakkaalta mahdollisten kytkentämaksujen lisäksi pikatoimituslisän 310 euroa (sisältää voimassaolevan alv:n), joten varmistathan tilauksen asiakkaaltasi ennen yhteydenottoasi.
     

Muutos liittymisjohdon omistajuudessa 

Sähköverkkotoimintaa valvova Energiavirasto on sähkömarkkinalain perusteella tehnyt tulkinnan, jonka mukaan asiakkaan rakennuttamien liittymisjohtojen ylläpito ei kuulu verkkoyhtiön tehtäviin. Yleisten liittymisehtojen (kohta 8.1.) mukaan sopijapuolet ovat velvollisia pitämään omat sähkölaitteistonsa sähköturvallisuuslain ja sen nojalla annettujen säännösten ja määräysten edellyttämässä kunnossa.

Tämän perusteella asiakkaan rakennuttaman liittymisjohdon omistus ja vastuu sen ylläpidosta
kuuluu nyt asiakkaalle eikä verkkoyhtiölle kuten aiemmin.

Ota huomioon aikataulussa

Liittymisjohtoa uusittaessa teemme asiakkaan kanssa uuden liittymissopimuksen, jos tällä
hetkellä voimassa olevalla liittymissopimuksella on sovittu liittymiskaapelin ylläpitovastuu verkkoyhtiölle. Yleistietolomakkeella tehtävä kytkentäpyyntö käsitellään ja toimitusaika alkaa
kun asiakas palauttaa uuden liittymissopimuksensa allekirjoitettuna.

Pyydämme sinua ottamaan asian huomioon aikataulua suunniteltaessa, jotta projektinne
etenee aikataulun mukaisesti. Neuvo myös asiakastasi ottamaan yhteyttä asiakaspalveluumme mahdollisimman aikaisessa vaiheessa.

Asiakaspalvelumme palvelee numerossa 0200 23222 (pvm/mpm) arkisin klo 9.00-17.00.

 

Hyvä muistaa saneerauksessa

Mittauskeskuksen sähköjen katkaisu 

Sähkömittarille on oltava jatkuva sähkönsyöttö. Mikäli sähkökatkoa tarvitaan, ilmoita siitä
etukäteen verkkoyhtiölle. Sähkömittareita ei saa irrottaa oma-aloitteisesti.
Kaikki sähkömittareihin liittyvät työt tekee verkkoyhtiö.

Etäluettavan sähkömittarin yhteydet toimivat vain silloin kun mittarilla on sähköt. Jos yhteys
mittariin katoaa, lähetämme asentajan paikan päälle tarkistamaan asian, mikäli mittariin ei saada yhteyttä kolmen vuorokauden sisällä. Jos asentaja toteaa, että häiriön syynä on sähköttömäksi
tehty mittauskeskus tai irrotettu sähkömittari, verkkoyhtiöllä on oikeus periä tästä aiheutuneet kustannukset.  

Palvelumaksut

Sähkömittarin poistosta tai asennuksesta saneerauksen yhteydessä veloitamme
palveluhinnastomme mukaisesti 80 euroa mittaria kohden (’mittarin siirto’).Uuden käyttöpaikan mittaroinnista veloitus on 80 euroa mittaria kohden (’lisämittarointi’). 

Omakotitalot, paritalot ja vapaa-ajan asunnot 

Ilmoita käyttöpaikkojen yhdistäminen yleistietolomakkeella

Kun useampi käyttöpaikka yhdistetään yhden sähkömittarin taakse, lähetä meille yleistietolomakkeella poistettavien ja yhdistettävien mittareiden numerot.

Kerros- ja rivitalot 

Sähkömittarin poiston tilaus

Jos tarvitset ainoastaan sähkömittarin poiston, voit tehdä tilauksen puhelimitse tai sähköpostilla eikä se edellytä yleistietolomakkeen lähettämistä. Toimitusaika mittarin poistoa koskevissa tilauksissa on noin seitsemän työpäivää.

Sähköjen uudelleen kytkeminen ja mittareiden asennus 

Lähetä sähkökuvat hyvissä ajoin ennen sähköjen uudelleen kytkentää. Täytä ja lähetä yleistietolomake kaksi viikkoa ennen kytkennän toivottua ajankohtaa.

Kun sähkömittareita on enemmän kuin kaksi, täytä myös yleistietolomakkeen yhteydessä oleva huoneistoluettelo. Mikäli kohteeseen tulee uusia verkkoyhtiön laskutusperusteisia mittauksia (takamittauskohteet), ilmoita yleistietolomakkeella myös sopimuskumppanin nimi ja yhteystiedot. Huolehdithan, että yleistietolomakkeella on kaikki tarpeellinen tieto täytettynä, jotta voimme käsitellä sen.