Valitse kaukolämpö kotiisi!

Fortum Kaukolämpöön voidaan liittää niin vanhat kuin uudetkin kiinteistöt, jotka sijaitsevat kaukolämpöverkkomme lähellä. Valitsemalla kaukolämmön valitset mielenrauhan ja liityt tyytyväisten asiakkaidemme joukkoon.

​Alla olevan linkin kautta pääset karttapalveluumme, josta näet onko kaukolämpö aivan kiinteistön lähellä. Jos kiinteistösi kohdalla ei kartassa ole vielä kaukolämpölinjaa, kannattaa verkoston laajentamissuunnitelmista kysyä asiakaspalvelustamme puh. 0200 1 9000 (pvm/mpm). 

Kun valitset kaukolämmön saat meiltä:

  • henkilökohtaista palvelua
  • tasaista lämpöä ja riittävästi lämmintä vettä
  • ekologisen, energiatehokkaan ja toimintavarman lämmityksen
  • tietoa energiankulutuksestasi

Tee kaukolämpösopimus hyvissä ajoin

Teemme lämpösopimuksen uudisrakennuksille, kun rakennuslupa on saatu ja rakennusajankohta varmistunut, kuitenkin viimeistään rakennuksen pohjatöiden alkaessa. Teemme kaukolämpösopimuksen vanhoille kiinteistölle, kun rakennuksen omistaja tai edustaja ilmoittaa haluavansa liittää rakennuksen kaukolämpöverkkoon.

​Kaukolämmön liittymismaksu

 

Kaukolämmön liittymismaksulla katetaan kaukolämpöliittymän rakentamiskustannuksia. Liittymismaksuun sisältyvät asiakkaan LVI-suunnitelmien tarkastaminen, liittymän suunnittelu ja rakentaminen tontilla, etäluettava mittauslaitteisto asennettuna sekä asiakkaan lämmönjakolaitteiden asennusten ja käytön laadunvarmistus.  

Omakotitalon liittymismaksu on alkaen 5 800 €  

 

Liittymismaksua korotetaan 300 €/m, jos asiakkaan tonttijohdon pituus mittauskeskukselta tontin rajalle ylittää 20 metriä. Liittymismaksu sovitaan tapauskohtaisesti erikseen, jos kiinteistö on käyttötarkoitukseltaan tai liittymisjohtonsa osalta tavanomaisesta poikkeava. 

Hinnat sisältävät arvonlisäveron 24 %.

Voit saada kotitalousvähennystä liittymismaksusta sekä lämmönsiirtimen asennuksen työn osuudesta vaihtaessasi muusta lämmitysmuodosta kaukolämpöön. Lisätietoa löydät verottajan sivuilta tai kysy lisää asiakaspalvelustamme.

 
 

Liittymismaksu yrityksille ja taloyhtiöille  

Liittymismaksu määritellään kiinteistön tarvitseman tunnin huipputehon mukaan paikkakunnan mitoituslämpötilassa.  

Teho​ Liittymismaksu​ ​Tonttijohto
​25 - 60 kW ​7300 € ​20 m
​61 - 190 kW ​12 500 € ​40 m
​191 - 350 kW ​20 000 € ​40 m
​yli 350 kW lasketaan tapauskohtaisesti​

Liittymismaksua korotetaan 242 €/metri, jos asiakkaan tonttijohdon pituus mittauskeskukselta tontin rajalle ylittää liittymismaksuun sisältyvän pituuden. Liittymismaksu sovitaan tapauskohtaisesti erikseen, jos kiinteistö on käyttötarkoitukseltaan tai liittymisjohtonsa osalta tavanomaisesta poikkeava.

Hintoihin lisätään kulloinkin voimassa oleva arvonlisävero.

Kaukolämmön yleiset sopimusehdot löytyvät tuotesivulta.

9.12.2016