Raportit käytöstä

Nyt ajankohtaista! Käyttöraportilla vertailutietoa  

Käyttöraportin avulla voit seurata kaukolämmön käytön kehitystä kiinteistössä kuukausitasolla neljän vuoden ajalta sekä vertailla kaukolämmön käyttöä vuositasolla vastaaviin kiinteistöihin. Tiedon avulla voit tehostaa omaa lämmönkäyttösi. Lähetämme käyttöraportin asiakasetuna helmikuussa laskun mukana. ​Löydät kiinteistösi käyttöraportin myös online-palvelustamme
 

Ennusteraportti kertoo tulevan vuoden ennusteen  

Uutena maksuttomana asiakasetuna lähetämme sähköpostitse kaikille e-raportin tilaajille ennusteraportin marraskuun lopussa. Raportissa kerrotaan tulevan vuoden ennuste kaukolämmön kulutuksesta ja kustannuksista. Ennusteraportin avulla voit budjetoida kiinteistön lämmityskustannukset.  Tilaa tästä ennusteraportti  
 

Fortum e-raportti suoraan sähköpostiisi

e-raportti tiedottaa maksutta lämmönkulutuksen kuukausittain sähköpostiisi. Tilaa tästä e-raportti   

Seuraa kaukolämmön tunnuslukuja Valpas-palvelussamme 

maksuttoman Fortum Valpas-palvelun avulla voit seurata kaukolämmön ja sähkön kulutustasi. Palvelusta näet, miten paljon ja milloin energiaa kodissasi kuluu ja voit tehostaa omaa energiakäyttösi. Lue lisää Valppaasta

Isännöitsijä hoitaa kiinteistöjen energia-asioita edustajapalvelussa  

Kiinteistöjen edustajana voit nähdä kaikkien edustamiesi kiinteistöjen sähkön, kaukolämmön ja maakaasun energiatiedot yhdellä kertaa. Voit selailla energiasopimuksia, seurata energiankulutusta ja selata laskuja. Lue lisää 
  

Kirjaudu sisään ja aloita käyttö!  

Kirjaudu ensin Oma Fortum -palveluun tämän sivun oikeasta yläkulmasta, jolloin saat kaikki omat palvelusi saman tien käyttöösi - myös Fortum Valppaan. Oma Fortum –palvelua on kätevä käyttää puhelimesta. Lataa Oma Fortum -sovellus Iphone tai Android-puhelimeen heti kun olet rekisteröitynyt palveluun.

Näin luet käyttöraporttia

 
 


  

1. Ovathan lähtötiedot oikein? Jos tiedoissa on puutteita, niin ilmoita asiakaspalveluumme.
Käyttötarkoitus - kiinteistön luokitus, jotta lämmönkäyttöä voidaan vertailla vastaaviin kiinteistöihin.
Vertailuryhmän lukumäärä - kuinka monta vastaavaa kiinteistöä asiakastietojärjestelmästä on otettu mukaan vertailuun.

2. Kiinteistön kaukolämmön laskutettu käyttö, käyttö sääkorjattuna ja vertailuryhmän käyttö sääkorjattuna.

Vaaleanvihreä pylväs kertoo todellisen, laskutetun käytön. Tummanvihreä pylväs kertoo käytön keskimääräisillä lämpötiloilla, jotta eri vuosien kaukolämmön käyttöä voitaisiin vertailla. Energiansäästötoimenpiteiden vaikutuksia tai kodin lämmönkulutuksen muutoksia arvioidessa kannattaa käyttää vertailuun sääkorjattua lämmön käyttöä. Sininen pylväs kertoo vertailuryhmän kulutuksen keskimääräisillä lämpötiloilla. Mikäli tummanvihreä pylväs on sinistä lyhempi, on oman kiinteistön kulutus muita vastaavia kiinteistöjä pienempi.

3. Luentaväli - mittarinlukemien todellinen aikaväli, joka ei välttämättä ole kalenterikuukausi.                              

4. Lämmitystarveluvun avulla tehtävä sääkorjaus huomioi ulkolämpötilasta johtuvat vaihtelut lämmönkäytössä, jotta eri ajanjaksoja voidaan vertailla toisiinsa. Mitä suurempi lämmitystarveluku, sitä enemmän on lämmitykseen tarvittu energiaa.

5. Laskutettu käyttö - kuukauden todellinen laskutettu lämmönkäyttö.

6. Sääkorjattu käyttö - kaukolämmön käyttö keskimääräisillä lämpötiloilla.

7. Kaukolämpö kiertovesi - Fortumin kaukolämpöverkostossa (ns. ensiöpuoli) virtaava kaukolämpöveden määrä. Tämä ei ole kiinteistön käyttämää käyttövettä, vaan vesimäärää mitataan kaukolämpöveden jäähtymän laskemiseksi. Kun laitteet toimivat hyvin, niin kaukolämpövesi jäähtyy.

8. Kaukolämpöveden jäähtymä - kertoo kuinka paljon kaukolämpöverkon vesi jäähtyy kulkiessaan kiinteistön lämmönsiirtimien läpi. Lämmönjakolaitteet ovat kunnossa, kun jäähtymä on lämmityskaudella yli 25 oC. Jos se on alle tämän, ole yhteydessä asiakaspalveluumme.

9. Ominaiskulutus - kiinteistön lämmönkäyttö rakennuskuutiota kohden kWh/rak.m3.

10. Ero vertailuryhmään - kiinteistön ja vertailuryhmän ominaiskulutusten ero prosentteina. Mikäli luku on negatiivinen, kuluttaa kiinteistösi vähemmän kuin vastaavat kiinteistöt.

6.2.2017