Eino-myrsky saavuttanut Fortumin verkkoalueet Länsi-, Lounais-Suomessa ja Satakunnassa

Eino-myrsky on saavuttanut Suomen varhain aamuyöstä. Ensimmäinen vika oli Kauhajoella klo 3.30, jonka jälkeen myrsky siirtyi odotetusti Länsi-Suomen ja Satakunnan verkkoalueille.

Tällä hetkellä sähköttömiä asiakkaita Fortumin jakeluverkkoalueilla on noin 4500. Vikoja on saatu korjattua hyvin, mutta vikoja ennustetaan tulevan jatkuvasti lisää voimakkaiden puuskatuulien kaataessa puita sähkölinjoille ja muuntamoille.Pohjanmaan rannikolla on Ilmatieteenlaitoksen mukaan aamuyön aikana mitattu puuskatuulia jopa 30 m/s. Myrskyn ennustetaan saavuttavan Lounais-Suomen rannikon aamulla kello 10-11 maissa, jolloin tuulen voimakkuuden arvioidaan olevan yli 20 m/s. Myrsky etenee Keski-Suomeen ja edelleen Pohjois-Karjalaan, jonne ennustetaan jopa 25 m/s puuskatuulia. Tämän jälkeen myrskyn  ennustetaan siirtyvän Suomen kaakkoispuolelle iltaan mennessä.

Myrsky on rantautunut ennustetusti ja olemme saaneet viat suunnitellusti haltuun. Olemme täydessä valmiudessa kaikilla verkkoalueillamme. Myrskytuhojen kartoittamiseen olemme varanneet helikoptereita, jotka lähetämme ilmaan heti sään salliessa. Fortum on varautunut sääennusteen mukaisiin sähköverkon vikoihin varaamalla noin 300 henkilöä viankorjaustehtäviin. Lisäksi alueellinen suurhäiriöorganisaatio on täydessä valmiudessa ja sekä vika- että asiakaspalvelussa on runsas miehitys.

Koska myrsky koskee myös Fortumin toimintoja Ruotsissa, voivat Fortumin tekstiviestihälytysten palvelu Fortum Sähkövahti ja Vikapäivystys-karttapalvelu ajoittain kuormittua suurista kävijämääristä. Fortum on opastanut asiakkaitaan Etelä-, Lounais-, Länsi- ja Satakunnan verkkoalueilla varautumaan sähkökatkoihin.

Vikatilannetta voi seurata Fortumin verkkosivuilta osoitteesta www.fortum.fi/vikapaivystys. Ohjeita sähkökatkoon varautumisesta voi lukea Fortumin verkkosivuilta osoitteessa www.fortum.fi/varaudusahkokatkoon

Fortum Sähkönsiirto | Distribution
Viestintä

 

Fortumin Vikapäivystys-kartta Internetissä: www.fortum.fi/vikapaivystys

Tietoa sähkökatkoista tekstiviestillä: www.fortum.fi/sahkovahti

Vikailmoituksen puhelinnumero: 0800 195011 (24h)

Asiakasneuvonta: arkisin klo 9-17, puh. 0200 19000 (pvm / mpm)

Sähköinen vikailmoituslomake: http://www.fortum.fi/vikailmoitus

Fortum Twitterissä www.twitter.com/Fortum_Oyj

Fortum Facebookissa: http://www.facebook.com/FortumVikatiedotus

Takaisin