Fortum jatkaa Seija-myrskyn vikojen korjausta läpi yön - tilanne edelleen vaikea Lounais- ja Etelä-Suomessa

Fortum on saanut korjattua vikoja kuluneen päivän aikana hyvin. Illalla kello 19.00 oli noin 45 000 asiakasta vielä ilman sähköä lähinnä Lounais- ja Etelä-Suomessa. Kuluvan illan aikana pyritään palauttamaan sähköt vielä ainakin 20 000 asiakkaalle. Suurimmalle osalle asiakkaista sähköt saataneen vielä viikonlopun aikana. 

 

Fortum jatkaa sähköverkon vikojen korjausta pahimmin vaurioituneilla alueilla yön yli.  Aamulla saadaan vielä lisävahvistusta korjausmiehistöön ja valoisaan aikaan töitä voidaan jatkaa jälleen täydellä teholla. 

 

"On kuitenkin mahdollista että vaikeimmissa kohteissa vikoja ei saada korjattua vielä viikonlopun aikana. Hankalimpia korjattavia kohteita ovat esimerkiksi saaristoalueet. Lounaisessa Suomessa tilanne on huono, sillä  joudumme rakentamaan osan sähköverkosta jopa uudelleen", sanoo Jarmo Ström Fortumin käyttökeskuksesta ja jatkaa "teemme parhaamme ja pyrimme palauttamaan sähköt mahdollisimman monelle mahdollisimman pian". 

 

Vikatilannetta voi seurata Fortumin verkkosivuilta osoitteesta www.fortum.fi/vikapaivystys. Ohjeita sähkökatkoon varautumisesta voi lukea Fortumin verkkosivuilta osoitteessa www.fortum.fi/varaudusahkokatkoon.

 

Huomenna lauantaina on odotettavissa hyvä lentosää. Viisi helikopteria jatkaa myrskyvaurioiden ja sähkölinjojen tarkastusta.  Helikopterilennot ovat nopein tapa paikantaa  myrskyn vaurioittamia sähkölinjoja. Tarkastuslentojen tietojen perusteella voidaan korjausmiehistöt lähettää suoraan oikeisiin kohteisiin raivaamaan linjoille kallistuneita puita ja korjaamaan sähköverkon muita vaurioita. 

 

Fortum muistuttaa, että sähkölinjoille kaatuneita puita saavat turvallisuussyistä poistaa vain sähköalan ammattilaiset. Myös maahan pudonneet sähköjohdot ovat vaarallisia ja niistä pitää pysyä vähintään 20 metrin päässä. 

 

Korvaukset sähkökatkoista 

 

Mikäli sähkökatko kestää yli 12 tuntia, asiakas saa  tästä automaattisesti vakiokorvauksen. Korvauksen saamiseksi asiakkaan ei tarvitse tehdä erikseen korvaushakemusta, vaan se hyvitetään seuraavissa sähkön siirtolaskuissa verkkotietojen perusteella. Vakiokorvaus perustuu ensisijaisesti asiakkaan arvioituihin vuotuisiin verkkopalvelumaksuihin veroineen (alv ja sähkövero) ja keskeytyksen yhtäjaksoiseen kestoon (www.fortum.fi/vakiokorvaus). 

 

Tiedotamme seuraavan kerran tilanteesta lauantaina 14.12. klo 8.00. 

 

Fortum Sähkönsiirto | Distribution

Viestintä 

Takaisin