Fortum kaunistaa kaupunkimaisemaa Joensuussa Johanna Turusen neljän taideteoksen sarjalla

Fortum on rakentanut puistomuuntamon Joensuun uudelle asuinalueelle Penttilänrantaan ja tilannut joensuulaiselta kuvataiteilijalta Johanna Turuselta seinämaalauksen muuntamoon.

Teoksen nimi on Punainen virtaa ja se sijaitsee vastapäätä rakenteilla olevaa Ylisoutajansiltaa. 

 

Teos on toteutettu Joensuun kaupungin Penttilänrannan alueelle laaditun  taideperiaat-teen mukaisesti, ja sen teema liittyy vesivoimaan ja luontoon. Inspiraationsa taiteilija kertoi hakeneensa Fortumin Imatran vesivoimalaitoksesta, kevään valosta ja muunta-mon sijainnista.

 

Turusen neljän maalauksen sarja kuvaa mainiosti puistomuuntamon perustehtävää, jonka mukaisesti se muuntaa sähkövirtaa alueen kotitalouksien tarpeisiin sopivalle jännitetasolle. Muuntamon yhdellä seinällä on Imatran voimalaitoksen piirteitä. Muilla seinillä kuvat kertovat elävästi sähkön siirtoa voimalaitokselta sähkön käyttäjille.

 

Kuvakulmansa taiteilija on valinnut veikeästi niin, että varsin realistiset kuvat voi nähdä kiehtovasti myös aivan abstraktina taiteena.

 

”Puistomuuntamo on erittäin näkyvällä paikalla, joten voimme  ilahduttaa taideteok-sella sekä Penttilänrannan asukkaiden arkea että lukuisia ohikulkijoita", verkostopäällikkö Hannu Hiltunen Fortumista iloitsee.

 

”Olemme hyvin tyytyväisiä taideteoksen ulkomuotoon. Haluamme lämpimästi kiittää taiteilija Johanna Turusta, läänintaiteilija Hannu Aaltosta ja Joensuun kaupunkia erittäin hyvin sujuneesta yhteistyöstä”, Hiltunen päättää.

 

 

Fortum Oyj

Konserniviestintä

 

Kuvia puistomuuntamosta: http://www.fortum.com/fi/media/mediapankki/kuvat-ja-logot/pages/default.aspx ==> Fortumin kuvapankki ==> Electricity Distribution

 

Taustatietoa

Penttilänranta on uusi rakenteilla oleva 3 000 asukkaan kaupunginosa Joensuun kes-kustassa Pielisjoen ja Pyhäselän yhtymäkohdassa. Alueen erityispiirre on visuaalinen taide ja kuvataide, mitä toteutetaan ns. prosenttiperiaatteella koko kaupunginosan kat-tavasti. Prosenttiperiaate tarkoittaa, että alueen kaikessa rakentamisessa investointi-kustannuksista 1–2 prosenttia käytetään taiteen hankintaan.

 
 
 

Takaisin