Fortum korjannut kaikki Seija-myrskyn aiheuttamat runkoverkon sähköviat

Seija-myrskyn aiheuttamat runkoverkon (keskijänniteverkko) sähköviat on korjattu yön aikana.

​Uusia runkoverkon vikoja syntyi vielä aamulla Lounais-Suomessa, jossa sähkölinjoille kaatuneet puut katkaisivat sähkölinjoja. Aamusta lähtien Fortum on keskittynyt korjaamaan täydellä teholla pienjänniteverkon vikoja. Aamun valjettua lisää asentajia siirrettiin Lounais-Suomeen viankorjaukseen. Asentajat korjaavat ensin sähköverkon viat vakituisissa asunnoissa ja siirtyvät tämän jälkeen korjaamaan vapaa-ajan asuntojen vikoja. Pienjänniteverkon vikojen osalta vaikein tilanne on Liedossa, Salossa, Somerossa ja Kemiössä. Näillä alueilla osa asiakkaista joutuu odottamaan sähkön palautumista huomiseen saakka.

 

Koska pienjänniteverkon sähkökatkot eivät näy käyttökeskuksessa, meillä ei ole varmaa tietoa esimerkiksi vapaa-ajan asuntojen sähkötilanteesta. Mikäli näissä kohteissa ei edelleenkään ole sähköä, pyydämme ilmoittamaan vioista vikailmoitusnumeroomme 0800 1 95011 tai Fortum.fi:n kautta vikailmoituslomakkeella.

 

Fortumin asiakkaita informoitiin Seija-myrskystä ja sen korjausaikataulusta lähes 700 000 tekstiviestillä. Perjantaista maanantaiaamuun asiakaspalvelussamme vastattiin yli 50 000 puheluun.

 

Fortum muistuttaa, että sähkölinjoille kaatuneita puita saavat turvallisuussyistä poistaa vain sähköalan ammattilaiset. Myös maahan pudonneet sähköjohdot ovat vaarallisia ja niistä pitää pysyä vähintään 20 metrin päässä.

 

Asiakkaita pyydetään ottamaan yhteyttä vikapäivystykseen numeroon 0800 195 011, jos valot palavat normaalia himmeämmin, kirkkaammin tai epätasaisesti sähköjen palautumisen jälkeen. Kyseessä voi olla ns. nollavika. Ennen puhelua sähköt kannattaa turvallisuussyistä katkaista sähköpääkytkimestä.

 

Korvaukset sähkökatkoista

 

Mikäli sähkökatko kestää yli 12 tuntia, asiakas saa tästä automaattisesti vakiokorvauksen. Korvauksen saamiseksi asiakkaan ei tarvitse tehdä erikseen korvaushakemusta, vaan se hyvitetään seuraavissa sähkön siirtolaskuissa verkkotietojen perusteella. Vakiokorvaus perustuu ensisijaisesti asiakkaan arvioituihin vuotuisiin verkkopalvelumaksuihin veroineen (alv ja sähkövero) ja keskeytyksen yhtäjaksoiseen kestoon (www.fortum.fi/vakiokorvaus).

 

Fortum Sähkönsiirto | Distribution

Viestintä

 

Fortumin Vikapäivystys-kartta Internetissä: www.fortum.fi/vikapaivystys

Tietoa sähkökatkoista tekstiviestillä: www.fortum.fi/sahkovahti

Vikailmoituksen puhelinnumero: 0800 195011 (24h)

Asiakasneuvonta: Ma-pe klo 9-17 puh. 0200 19000 (pvm / mpm)

Sähköinen vikailmoituslomake: http://www.fortum.fi/vikailmoitus

Fortum Twitterissä www.twitter.com/Fortum_Oyj

Fortum Facebookissa: http://www.facebook.com/FortumVikatiedotus

Takaisin