Fortum korjannut suurimman osan Oskari-myrskyn aiheuttamista sähköverkon vioista yön aikana

​Oskari-myrsky ohitti Fortumin verkkoalueet aamuyön aikana. Fortum sai korjattua nopeasti yön tunteina pääosin eilen illalla myrskyn seurauksena syntyneet sähköverkon viat.

Sähköttömiä asiakkaita oli enimmillään 9800 Lounais-Suomessa, 7300 Etelä-Suomessa ja 2300 Espoossa. Fortumin verkkoalueilla Etelä- ja Lounais-Suomessa on tällä hetkellä ilman sähköä enää noin 600 asiakasta. Länsi-Suomessa vikoja ei juuri ilmennyt, vaikka puuskatuulet olivat sielläkin kovia.

 

"Pääsimme tekemään yön aikana töitä maastossa tehokkaasti ja asentajamme ovat kyenneet työskentelemään nopeasti pimeydestä ja voimakkaista puuskatuulista huolimatta. Keskimääräinen viankorjausaika on ollut vain 2,5 tuntia yön aikana. Maastossa työskentelee edelleen noin 200 asentajaa palauttaakseen sähköt viimeisillekin asiakkaille. Arvioimme, että saamme palautettua sähköt lähes kaikille asiakkaillemme aamupäivän aikana", kertoo käyttöpäällikkö Jörgen Dahlqvist Fortum Sähkönsiirrosta.

 

Päivän valjettua aloitamme helikopteritarkastuslennot, joilla paikannetaan myrskyn vaurioittamia puita sähkölinjojen läheisyydestä. Tämän jälkeen pääsemme raivaamaan linjoille kallistuneita puita ja korjaamaan sähköverkon muita vaurioita. 

 

"Sähkölinjoille kaatuneita puita saavat turvallisuussyistä poistaa vain sähköalan ammattilaiset. Myös maahan pudonneet sähköjohdot ovat vaarallisia ja niistä pitää pysyä vähintään 20 metrin päässä," Dahlqvist muistuttaa.

 

Vikatilannetta voi seurata Fortumin verkkosivuilta osoitteesta www.fortum.fi/vikapaivystys. Ohjeita sähkökatkoon varautumisesta voi lukea Fortumin verkkosivuilta osoitteessa www.fortum.fi/varaudusahkokatkoon.

 

Fortum Sähkönsiirto | Distribution
Viestintä

 

Fortumin Vikapäivystys-kartta Internetissä: www.fortum.fi/vikapaivystys
Tietoa sähkökatkoista tekstiviestillä: www.fortum.fi/sahkovahti
Vikailmoituksen puhelinnumero: 0800 195011 (24h)
Asiakasneuvonta: Ma-pe klo 9-17 puh. 0200 19000 (pvm / mpm)
Sähköinen vikailmoituslomake: http://www.fortum.fi/vikailmoitus
Fortum Twitterissä www.twitter.com/Fortum_Oyj
Fortum Facebookissa: http://www.facebook.com/FortumVikatiedotus

Takaisin