Fortum korjannut suurimman osan Seija-myrskyn aiheuttamista sähköverkon vioista Länsi-Suomessa ja Satakunnassa - tilanne Lounais- ja Etelä-Suomessa edelleen vaikea

Seija-myrsky on ohittanut Fortumin verkkoalueet. Myrsky on kaatanut puita sähköverkolle ja katkonut sähköpylväitä. Tiet ovat edelleen monin paikoin poikki, joten vikapaikoille on vaikea päästä. Fortum saa korjattua myrskyn seurauksena syntyneet sähköverkon viat Keski-Uusimaalla, Länsi-Suomessa ja Satakunnassa tämän päivän aikana. Viankorjausta jatketaan Etelä- ja Lounais-Suomessa vuorokauden ympäri.

Sähköttömiä asiakkaita on tällä hetkellä 55 000 Lounais-Suomessa ja 25 000 Etelä-Suomessa. "Tämänhetkisen tilannekuvan perusteella arvioimme, että saamme palautettua sähköt suurimmalle osalle asiakkaistamme näillä alueilla maanantain aikana ", sanoo Jörgen Dahlqvist Fortumin käyttökeskuksesta.

Helikopteritarkastuslentoja suoritetaan parasta aikaa Etelä- ja Lounais-Suomessa. Lentojen avulla paikannetaan myrskyn vaurioittamia puita sähkölinjojen läheisyydestä. Tarkastuslentojen perusteella raivataan linjoille kallistuneita puita ja korjataan sähköverkon muita vaurioita. 

"Sähkölinjoille kaatuneita puita saavat turvallisuussyistä poistaa vain sähköalan ammattilaiset. Myös maahan pudonneet sähköjohdot ovat vaarallisia ja niistä pitää pysyä vähintään 20 metrin päässä," Dahlqvist muistuttaa.

Vikatilannetta voi seurata Fortumin verkkosivuilta osoitteesta www.fortum.fi/vikapaivystys. Ohjeita sähkökatkoon varautumisesta voi lukea Fortumin verkkosivuilta osoitteessa www.fortum.fi/varaudusahkokatkoon

 

Fortum Sähkönsiirto | Distribution

Viestintä

 

Fortumin Vikapäivystys-kartta Internetissä: www.fortum.fi/vikapaivystys

Tietoa sähkökatkoista tekstiviestillä: www.fortum.fi/sahkovahti

Vikailmoituksen puhelinnumero: 0800 195011 (24h)

Asiakasneuvonta: Ma-pe klo 9-17 puh. 0200 19000 (pvm / mpm)

Sähköinen vikailmoituslomake: http://www.fortum.fi/vikailmoitus

Fortum Twitterissä www.twitter.com/Fortum_Oyj

Fortum Facebookissa: http://www.facebook.com/FortumVikatiedotus

 

Takaisin