Fortum Sähkönsiirto Oy valittu vuoden 2013 verkkoyhtiöksi Lontoossa

Fortum lehdistötiedote 11.3.2013 klo 9.00

 

Fortum Sähkönsiirto Oy valittu vuoden 2013 verkkoyhtiöksi Lontoossa 

 

Sähköverkkotoimialan asiantuntijat valitsivat Fortum Sähkönsiirto Oy:n Euroopan vuoden 2013 verkkoyhtiöksi. Tunnustus tuli Fortumin hyvin sujuneen Älykkäät sähkömittarit -hankkeen perusteella.


Palkinto luovutettiin tammikuun lopussa Lontoossa järjestetyssä Smart Metering UK & Europe 2013 -seminaarissa. Seminaari kokoaa vuosittain yhteen Euroopan energiayhtiöiden huippuasiantuntijat ajankohtaisten energia-asioiden ympärillä, ja sen yhteydessä järjestettävässä kilpailussa palkitaan alan menestyneimmät toimijat useissa eri kategorioissa. Voittajat valitsee alan asiantuntijoista koostuva riippumaton tuomaristo.

Kilpailun kohokohta oli tänä vuonna vuoden verkkoyhtiön valinta. Ehdolla oli useita vahvoja ehdokkaita ja kilpailu oli tiukka. Vuoden verkkoyhtiö titteli perustui Fortumin menestyksekkäästi sujuneen Älykkäät sähkömittarit -hankkeen saavutuksille.

Perustelussaan tuomaristo nosti esille sen, että mittarinvaihtoprojekti, joka pitää sisällään asiakkaiden siirtämisen tuntiluennan piiriin, pitäytyi erinomaisesti aikataulussaan; neljän kuukauden aikana Fortum Sähkönsiirto sai siirrettyä 350 000 asiakasta tuntiluennan pariin.

"Olemme erittäin tyytyväisiä tähän arvokkaaseen tunnustukseen, joka on osoitus siitä, että olemme tehneet erinomaista työtä Älykkäiden Sähkömittareiden parissa, kertoo projektipäällikkö Harri Hauta-aho. Kiitos kuuluu myös meidän erinomaisille yhteistyökumppaneille ja tämä on osoitus siitä, että yhteistyömme on sujunut hyvin, hän jatkaa."

Smart Metering UK & Europe konferenssi on omistettu sähköverkon viimeisimmille trendeille, kehitykselle, asetuksille ja tavoitteille, joita energiayhtiöt kohtaavat erityisesti älykkään mittauksen ja älykkään sähköverkon saroilla Euroopassa. Britanniassa sähkömittarihankkeet ovat alkamassa vasta ensi vuoden puolella.

 

Fortum Oyj
Konserniviestintä

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Takaisin