Fortum Sähkönsiirto varautuu myrskyyn Etelä-, Lounais-, Länsi-Suomen ja Satakunnan verkkoalueillaan

Sääennusteen mukaan lännestä on lähestymässä voimakkaita puuskatuulia, jotka saavuttavat Fortumin Lounais-Suomen verkkoalueen torstaina 12.12.2013 noin kello 23.

​Lounais-Suomesta myrsky etenee nopeasti jo klo 24 Satakunnan- ja Länsi-Suomen verkkoalueille sekä Pohjanmaan rannikkoalueelle. Myrsky koettelee Etelä-Suomen verkkoaluetta pahiten perjantaiaamusta. Myrsky poistuu Fortumin jakeluverkkoalueilta perjantaina puoleenpäivään mennessä. Ennusteessa arvioidaan, että puuskatuulet voivat yltää jopa 26-32 m/s yön aikana.

Mikäli myrsky saapuu maahamme ennustetusti, tuulet voivat kaataa puita sähkölinjoille ja aiheuttaa sähkökatkoja. Tuulenpuuskat voivat aiheuttaa myös muuta vahinkoa.

Olemme varautuneet sääennusteen mukaisiin mahdollisiin vikoihin sähköverkossa varaamalla reilusti lisää henkilöitä viankorjaustehtäviin sähkönjakelualueillemme Etelä-, Lounais- ja Länsi-Suomeen sekä Satakuntaan.  Alueellinen suurhäiriöorganisaatiomme on täydessä valmiudessa minkä lisäksi vika- ja asiakaspalveluumme on kutsuttu runsas miehitys. Olemme myös varanneet kuusi helikopteria verkon tarkastamiseen heti kun sääolosuhteet sen sallivat. Seuraamme tilanteen kehittymistä ja siirrämme tarvittaessa muualta lisää kenttähenkilöstöä  viankorjaustehtäviin.

Fortum Sähkönsiirto on varoittanut asiakkaitaan tekstiviestein todennäköisistä häiriöistä sähkönjakelussa ja on antanut ohjeet miten sähkökatkoihin voi varautua.

Vikatilannetta voi seurata Fortumin verkkosivuilta osoitteesta www.fortum.fi/vikapaivystys. Ohjeita sähkökatkoon varautumisesta voi lukea Fortumin verkkosivuilta osoitteessa www.fortum.fi/varaudusahkokatkoon

 

Fortum Sähkönsiirto | Distribution

Viestintä

Fortumin Vikapäivystys-kartta Internetissä: www.fortum.fi/vikapaivystys

Tietoa sähkökatkoista tekstiviestillä: www.fortum.fi/sahkovahti

Vikailmoituksen puhelinnumero: 0800 195011 (24h)

Asiakasneuvonta: Ma-pe klo 9-17 puh. 0200 19000 (pvm / mpm)

Sähköinen vikailmoituslomake: http://www.fortum.fi/vikailmoitus

Fortum Twitterissä www.twitter.com/Fortum_Oyj

Fortum Facebookissa: http://www.facebook.com/FortumVikatiedotus

 

 

Takaisin