Fortum varautunut viikonlopun ukkosiin

Häiriöt sähkönjakelussa mahdollisia Länsi-, Lounais- ja Etelä-Suomessa.

​Fortum on varautunut lännestä lähestyvään ukkosrintamaan nelinkertaistamalla viankorjaushenkilöstön maastossa sekä lisäämällä henkilöstöä sähköverkon tilaa seuraavaan käyttökeskukseen ja asiakaspalveluun. Myös IT-järjestelmien kapasiteettia on vahvistettu.

 

"Mikäli ennuste toteutuu, ovat häiriöt sähköverkossa mahdollisia etenkin jakelualueillamme Länsi-, Lounais- ja Etelä-Suomessa. Herkät sähkölaitteet on hyvä irrottaa sähköverkosta ukkosen ajaksi", käyttöpäällikkö Jarmo Ström Fortumista toteaa.

 

"Tyypillisesti ukkosen sähköverkkoon aiheuttamat viat johtuvat puuskaisesta tuulesta, joka kaataa sähkölinjoille puita. Ukkosmyrskyissä esiintyvät salamat rikkovat myös helposti muuntajia, joiden avulla muunnetaan vaihtojännitettä joko suuremmaksi tai pienemmäksi", hän jatkaa.

 

Laajin ukkosrintama ylittää Suomen tämän hetkisen ennusteen mukaan sunnuntai-aamun aikana. Fortumin käyttökeskus seuraa sääennusteen kehittymistä.

 

Fortumin jakelualueella asuvat sähkönkäyttäjät voivat nyt saada tietoa sähkökatkoista myös suoraan matkapuhelimeensa uuden Fortum Sähkövahti -palvelun avulla. Palvelu on maksuton, ja ohjeet sen käyttöön ottamiseksi löytyvät Fortumin internet-sivuilta osoitteessa www.fortum.fi/sahkovahti

 

Takaisin