Fortum varautuu myrskyyn Etelä-, Lounais-, Länsi-Suomen ja Satakunnan verkkoalueillaan

Sääennusteen mukaan lännestä on lähestymässä voimakkaita puuskatuulia, jotka saavuttavat Fortumin Länsi-Suomen verkkoalueen sunnuntaina 1.12.2013 noin kello 14.

​Iltapäivän aikana tuuli puhaltaa pohjoisesta ja siirtyy Lounais-Suomeen saavuttaen Etelä-Suomen sunnuntai-iltana. Myrsky koettelee Etelä-Suomea pahiten sunnuntain ja maanantain välisenä yönä. Myrsky poistuu Fortumin jakeluverkkoalueilta maanantaiaamun aikana. Ennusteessa arvioidaan, että puuskatuulet ovat yli 21 m/s. Mikäli myrsky saapuu maahamme ennustetusti, tuulet voivat kaataa puita sähkölinjoille ja aiheuttaa sähkökatkoja. Tuulenpuuskat voivat aiheuttaa myös muuta vahinkoa.

 

"Olemme varautuneet sääennusteen mukaisiin mahdollisiin vikoihin sähköverkossa varaamalla reilusti lisää henkilöitä viankorjaustehtäviin sähkönjakelualueillemme Etelä-, Lounais- ja Länsi-Suomeen sekä Satakuntaan. Alueellinen suurhäiriöorganisaatiomme on täydessä valmiudessa minkä lisäksi vika- ja asiakaspalveluumme on kutsuttu runsas miehitys. Olemme myös varanneet neljä helikopteria verkon tarkastamiseen sunnuntaista alkaen. Seuraamme tilanteen kehittymistä ja siirrämme tarvittaessa muualta lisää kenttähenkilöstöä  viankorjaustehtäviin", käyttöpäällikkö Jari Ahlstedt Fortum Sähkönsiirrosta kertoo.

 

Fortum Sähkönsiirto on varoittanut asiakkaitaan tekstiviestein mahdollisista häiriöistä sähkönjakelussa ja on antanut ohjeet miten sähkökatkoihin voi varautua.

 

Vikatilannetta voi seurata Fortumin verkkosivuilta osoitteesta www.fortum.fi/vikapaivystys. Ohjeita sähkökatkoon varautumisesta voi lukea Fortumin verkkosivuilta osoitteessa www.fortum.fi/varaudusahkokatkoon

 
Lisätietoja:
Fortumin mediapäivystys, puh.  040 198 2843, päivystys kello 7-22
Fortum Sähkönsiirto | Distribution
Viestintä
 
Fortumin Vikapäivystys-kartta Internetissä: www.fortum.fi/vikapaivystys
Tietoa sähkökatkoista tekstiviestillä: www.fortum.fi/sahkovahti
Vikailmoituksen puhelinnumero: 0800 195011 (24h)
Asiakasneuvonta: Ma-pe klo 9-17 puh. 0200 19000 (pvm / mpm)
Sähköinen vikailmoituslomake: http://www.fortum.fi/vikailmoitus
Fortum Twitterissä www.twitter.com/Fortum_Oyj
Fortum Facebookissa: http://www.facebook.com/FortumVikatiedotus

Takaisin