Fortum varautuu viikonlopun ukkosiin

Fortum on varautunut lounaasta lähestyvään ukkosrintamaan nelinkertaistamalla viankorjaushenkilöstön maastossa sekä lisäämällä henkilöstöä sähköverkon tilaa seuraavaan käyttökeskukseen ja asiakaspalveluun. Sääennusteen mukaan ukkosen mahdollisuus kasvaa maan lounaisosassa myöhään lauantai-iltana.

 "Olemme varautuneet siihen, että ukkosen mukana tulevat runsaat sateet, salamat ja puuskaiset tuulet saattavat aiheuttaa vikoja sähkönjakelussa etenkin jakelualueillamme Lounais-, Länsi- ja Etelä-Suomessa. Fortumin käyttökeskus seuraa sääennusteen kehittymistä", käyttökeskuspäällikkö Kimmo Vainiola Fortumista sanoo.

Ukkosmyrskyt voivat rikkoa sähkö- ja puhelinverkossa olevia laitteita etenkin haja-asutusalueilla. Herkkien sähkölaitteiden rikkoutumisen voi estää irrottamalla laitteet pistorasioista ukonilman ajaksi. Myös antennikaapelit kannattaa irrottaa.

Fortumin jakelualueella asuvat sähkönkäyttäjät voivat nyt saada tietoa sähkökatkoista myös suoraan matkapuhelimeensa uuden Fortum Sähkövahti -palvelun avulla. Palvelu on maksuton, ja ohjeet sen käyttöön ottamiseksi löytyvät Fortumin internet-sivuilta osoitteessa www.fortum.fi/sahkovahti

 

Fortum Distribution
viestintä

 

Fortumin Vikapäivystys-kartta Internetissä: www.fortum.fi/vikapaivystys

Tietoa sähkökatkoista tekstiviestillä: www.fortum.fi/sahkovahti

Vikailmoituksen puhelinnumero: 0800 195011 (24h)

Asiakasneuvonta: Ma-pe klo 8-17 puh. 0800 1 99000

Sähköinen vikailmoituslomake: http://www.fortum.fi/vikailmoitus

Fortum Twitterissä www.twitter.com/Fortum_Oyj

Fortum Facebookissa: http://www.facebook.com/FortumVikatiedotus

 

Takaisin