Fortumin sähkönsiirtoliiketoiminta siirtyy uuteen omistukseen

​Huolellisten selvitysten jälkeen Fortumin sähkönsiirtoyhtiöt Suomessa ovat siirtymässä uuteen omistukseen Suomi Power Networks Oy:lle. Uusi sähkönsiirtoyhtiö keskittyy siirtoliiketoimintaan ja sen kehittämiseen. Voit siis luottaa siihen, että saat sähkönsiirron osalta samaa luotettavaa palvelua kuin ennenkin.  

 

Myynti ei vaikuta palveluihisi

Muutoksella ei ole vaikutusta sähkösopimustesi ehtoihin tai hintoihin. Kaikki tarjoamamme palvelut säilyvät ennallaan, eikä sinun tarvitse tehdä mitään omistajanmuutoksen johdosta. Esimerkiksi sähkökatkotilanteissa palvelemme tuttuun tapaan maksuttomassa vikanumerossamme 0800 1 95011 ympäri vuorokauden, internetin karttapalvelu toimii normaalisti ja Fortum Sähkövahti lähettää jatkossakin tekstiviestejä häiriötilanteissa. Voit seurata omaa sähkönkäyttöäsi edelleen Fortum Valpas -palvelussa.  

 

Asiakaspalvelu ja laskutus jatkuvat myös ennallaan   

 

Asiakaspalvelumme palvelee sinua edelleen numerossa 0200 19000 arkisin klo 9-17 (pvm/mpm).  Laskutus jatkuu entisenlaisena ja tilinumerot sekä e-laskusopimukset säilyvät ennallaan. Sinun ei tarvitse tehdä mitään tämän johdosta.   

 

Fortum myy jatkossakin sähköä koko Suomeen 

Sähköenergian myynti jatkuu ennallaan tuttuun tapaan koko Suomessa. Siirtoliiketoiminnan omistusjärjestelyt eivät vaikuta sähkön myyntisopimusten hintoihin. Fortum on siis jatkossakin luotettava ja vakaa sähkönmyyjä kotitalouksille ja yrityksille Suomen kaikkien verkkoyhtiöiden alueilla. Sähkön siirrosta vastaa aina alueellinen verkkopalveluyhtiö kuten tähänkin asti.

 
 
 

Kysymyksiä ja vastauksia 

Olen Fortum Sähkönsiirto Oy:n/Fortum Espoo Distributionin asiakas. Vaihtuuko sähkönsiirtoyhtiöni?

 

Fortumin sähkönsiirtoliiketoiminta siirtyy uuteen omistukseen kun myyntiprosessi on saatu päätökseen. Siirtoyhtiön nimi vaihtuu, mutta sopimusehdot ja sähkön siirtohinnat säilyvät ennallaan. Muutos ei edellytä sinulta toimenpiteitä.

 

Mitä Fortumin toiminnoille tapahtuu Suomessa?

 

Muutos koskee ainoastaan Fortumin sähkönsiirtoliiketoimintaa Suomessa. Fortum Markets jatkaa edelleen toimintaansa asiakasmäärältään Suomen suurimpana sähkönmyyjänä ja energiapalveluiden edelläkävijänä. Myös Fortumin sähkön- ja lämmöntuotanto jatkuu ennallaan. Fortum luopuu vain sähkönsiirtoliiketoiminnastaan, jota harjoitetaan Fortum Sähkönsiirto Oy:ssä sekä Fortum Espoo Distribution Oy:ssä.

 

Mitä sähkösopimukselleni tapahtuu?

 

Yhtiöiden omistusjärjestelyt eivät vaikuta sopimusehtoihin ja -hintoihin, vaan sopimukset ja asiakkaille tarjotut palvelut jatkuvat ennallaan.

 

Mitä tapahtuu Sähkövahti-tekstiviestipalvelulle ja Fortum Valppaalle? 

 

Kaikki siirtoasiakkaille tarjoamamme palvelut säilyvät ennallaan, eikä asiakkaiden tarvitse tehdä mitään omistajamuutoksen johdosta. Esimerkiksi sähkökatkotilanteissa palvelemme tuttuun tapaan 24h puhelinpalvelussa, internetin karttapalvelussa sekä Fortum Sähkövahdin lähettämillä tekstiviesteillä. Omaa sähkönkulutustaan voi jatkossakin seurata jopa tuntitasolla Fortum Valpas -palvelussa. 

 

Saanko jatkossa eri laskut myynnistä ja siirrosta? 

 

Laskutukseen ei tule muutoksia, vaan myynti ja siirto laskutetaan edelleenkin nykyiseen tapaan samalla laskulla. 

 

Mille yritykselle maksan laskuni?

 

Laskutus jatkuu entisellään eikä asiakkaiden tarvitse tehdä mitään. Maksun saajana on jatkossakin Fortum Asiakaspalvelu Oy, joka hoitaa Fortumin ja uuden sähkönsiirtoyhtiön asiakaspalvelua ja laskutusta.

 

Olen tehnyt suoraveloituksen / e-laskusopimuksen Fortumin laskujen osalta pankissani. Tuleeko tähän muutoksia?

 

Laskutus jatkuu entisenlaisena ja tilinumerot sekä e-laskusopimukset säilyvät ennallaan. Asiakkaiden ei tarvitse tehdä mitään tämän johdosta.

 

Mihin tahoon voin jatkossa ottaa yhteyttä sähkönsiirtoa koskevissa kysymyksissä?

 

Voit olla jatkossakin yhteydessä Fortumin asiakaspalveluun ja tarvittaessa soittaa sähkön jakeluhäiriöistä 24h palvelevaan vikailmoitusnumeroon. Molemmissa numeroissa vastataan sähkönsiirtoa koskeviin kysymyksiin aivan kuten aiemminkin.

 

Takaisin