Fortumin varautuminen Elviira-rajuilmaan onnistunut

Fortum oli varautunut hyvin Elviira-ukkoseen, joka pyyhkäisi Suomen yli torstain aikana. Rajuilma sai aikaan 28 500 maasalamaa vuorokauden aikana sekä paikoitellen erittäin voimakasta vesisadetta.
Salamat iskivät paikoin tiheään Fortumin sähkönjakelualueilla Lounais-Suomessa, Länsi-Suomessa ja Satakunnassa jo torstai-aamuyöstä aiheuttaen materiaalivaurioita ja sen seurauksena sähkökatkoja. Suurin osa vioista saatiin korjattua erittäin nopeasti.
 
"Varautumisemme rajuilmaan oli onnistunut. Lisäsimme viankorjaushenkilöstön määrää sekä henkilöstöä käyttökeskuksessamme, asiakaspalvelussamme sekä muissa suurhäiriöorganisaation toiminnoissa. Olen erittäin tyytyväinen, että resursointimme oli riittävä ja asiakkaamme kokemat sähkökatkot jäivät siksi näin lyhyiksi", käyttöpäällikkö Jörgen Dahlqvist Fortumista kertoo.
 
Salamoinnin seurauksena useita sähkökatkoja
 
Salamat vaurioittivat useita sähköpylväitä ja muuntajia sekä tuulenpuuskat kaatoivat puita sähkölinjoille. Elviira-ukkonen aiheutti sähkönjakelun keskeytyksen yhteensä 26 000 Fortumin asiakkaalle. Enimmillään sähköttä oli 7000 asiakasta samanaikaisesti. Keskimääräinen asiakkaan kokema sähkökatko oli alle kaksi tuntia.
 
Ainut pidempi sähkökatko oli Turun saaristossa Norrskatan saarella, jossa 30 asiakasta jäi ilman sähköä 16 tunniksi torstaina salaman rikottua merikaapelipäätteen.
 
Lisätietoja:
Fortum Distribution
Viestintä
 
Fortumin Vikapäivystys-kartta Internetissä: www.fortum.fi/vikapaivystys
Tietoa sähkökatkoista tekstiviestillä: www.fortum.fi/sahkovahti
Vikailmoituksen puhelinnumero: 0800 195011 (24h)
Asiakasneuvonta: Ma-pe klo 9-17 puh. 0200 19000 (pvm / mpm)
Sähköinen vikailmoituslomake: http://www.fortum.fi/vikailmoitus
Fortum Twitterissä www.twitter.com/Fortum_Oyj
Fortum Facebookissa: http://www.facebook.com/FortumVikatiedotus

Takaisin