Työt Haikarin rantaraitin valaisemiseksi alkaneet Lohjalla

Lohjalaiset valitsivat Haikarin rantaraitin Lohjan seudun tärkeimmäksi valaistuskohteeksi Fortumin ja Lohjan kaupungin järjestämissä Valovaaleissa keväällä. Alueen kokonaisvaltainen valaisusuunnitelma on valmistunut ja nyt alkaa valaistuksen rakentaminen.

 

"Tavoitteena on, että saamme valaistuksen asennustyöt valmiiksi marraskuun aikana. Sen jälkeen lohjalaiset pääsevät nauttimaan tunnelmallisesta ja luonnonläheisestä ulkoilureitistä myös pimeän aikaan", katupäällikkö Seppo Lötjönen Lohjan kaupungilta toteaa.

 

"Haikarin rantaraitti on tunnelmallinen, luonnonläheinen ja suosittu ulkoilureitti. Valaistuksen puute on tähän saakka rajoittanut reitin käyttöä pimeän aikaan. Uudessa valaisussa haluamme nostaa esiin useita reitillä olevia visuaalisia yksityiskohtia. Pieni, mutta kaunis Liessaaren silta ja sille johtava puiden reunustama kannas ovat reitin ehdottomia jalokiviä", kertoo valaistussuunnittelija Antti Hiltunen.

 

"Fortum on aikaisemmin toteuttanut Valovaalit Joensuun ja Loviisan kaupunkien kanssa. Kaikkien alueiden valaisun suunnittelussa on otettu huomioon ympäristö-, energiansäästö- sekä valon laatuun ja näkömukavuuteen liittyvät kysymykset. Haikarissa valaisinpylväät ovat luontoystävällisiä puupylväitä ja valaisimet vähän energiaa kuluttavaa mallia", projektivastaava Minna Kalavainen Fortumista toteaa.

 

Takaisin