Kaikille Fortumin asiakkaille palautettu sähköt Eino-myrskyn jäljiltä

​Eino-myrskyn jälkeiset sähköverkon korjaustyöt on saatu Fortumissa valmiiksi ja kaikille asiakkaille palautettu sähköt sunnuntai-iltaan klo 22.30 mennessä.

Eino-myrsky ohitti Fortumin suurimmat verkkoalueet sunnuntai-iltapäivään kello 16.00 mennessä.


Lauantain ja sunnuntain vastaisena yönä alkanut Eino-myrsky aiheutti  yhteensä noin 60 000 asiakkaalle sähkönjakelun keskeytyksen Fortumin verkkoalueilla Etelä-, Länsi- ja Lounais-Suomessa sekä Satakunnassa. Suurin osa katkoista johtui myrskyn sähkölinjoille kaatamista puista.

Kyseessä oli vuoden tähän asti voimakkain myrsky. Olimme varautuneet laajaan suurhäiriötilanteeseen hyvin ja resursoineet sen mukaan noin 400 henkilöä kentälle,  asiakaspalveluun ja käyttökeskukseen. Korjaustyöt etenivät ripeästi ja turvallisesti ja suurimmalle osalle Fortumin asiakkaista saatiin palautettua sähköt muutamassa tunnissa. Nopea sähköjen palautuminen oli usean tekijän summa: saimme siirrettyä viankorjausryhmiä ripeästi alueelta toiselle tarpeiden mukaan ja yhteistyökumppaniverkostomme on hyvä. Verkkoalueistamme Etelä-Pohjanmaa osui myrskyn silmään ja viankorjaus onnistui hyvin kattavan varautumisen ansiosta, jonka takia viat saatiin korjattua pääosin valoisaan aikaan.

Fortum tarkastaa tänään myrskylle altistuneen sähköverkkonsa helikoptereista käsin selvittääkseen onko sähkölinjoille jäänyt puita nojaamaan, jolloin puut poistetaan mahdollisimman nopeasti.

Fortum Sähkönsiirron Vikapäivystys-karttaa ladattiin myrskyn aikana 91 000 kertaa. Asiakaspuheluihin kyettiin vastaamaan nopeasti - keskimäärin 10 sekunnissa. Asiakkaille lähetettiin Eino-myrskystä yhteensä 250 000 ennakkovaroitusta tekstiviestillä  ja 60 000 sähkökatkoja koskevaa tekstiviestiä.

Fortumin Vikapäivystys-kartta Internetissä: www.fortum.fi/vikapaivystys

Tietoa sähkökatkoista tekstiviestillä: www.fortum.fi/sahkovahti

Vikailmoituksen puhelinnumero: 0800 195011 (24h)

Asiakasneuvonta: Ma-pe klo 9-17, puh. 0200 19000 (pvm / mpm)

Sähköinen vikailmoituslomake: http://www.fortum.fi/vikailmoitus

Fortum Twitterissä www.twitter.com/Fortum_Oyj

Fortum Facebookissa: http://www.facebook.com/FortumVikatiedotus

Takaisin