Kova tuuli puhalsi sähköjä poikki Satakunnassa ja Varsinais-Suomessa - Fortumilla viankorjaustyöt käynnissä

Myöhään sunnuntai-iltana voimistuneet tuulirintamat ovat katkoneet sähköjä etenkin Satakunnassa ja Varsinais-Suomessa. Puita on kaatunut tiheästi samoille ilmajohto-osuuksille, mutta sähköjä on saatu hyvin palautettua yön aikana.
Myös eteläisessä Suomessa puuskittainen tuuli on aiheuttanut jonkin verran keskeytyksiä sähkönjakeluun. Enimmillään sähkönjakelun ulottumattomissa oli Fortumin asiakkaita iltayhdentoista aikaan hieman alle 6 000.
 
Fortum oli varautunut tilanteeseen ja korjaustoimenpiteet ovat jatkuneet läpi yön. Aamukahdeksan  aikaan sähköttömiä asiakkaita oli noin 1 000, joista miltei kaikki olivat Satakunnassa.
 
"Joulun alla oikutteleva sää on erityisen harmillinen monille, koska sähköuuni on usein tiheään käytössä", käyttöpäällikkö Jarmo Ström kuvaa. "Teemme parhaamme, että vaikeimmissakin vikapaikoissa saadaan verkko kuntoon kuluvan päivän aikana."
 
Aamun valjettua korjaustöiden apuna hyödynnetään helikopteria. Tarkastuslentojen tietojen perusteella korjausmiehistöt voidaan lähettää suoraan oikeisiin kohteisiin raivaamaan linjoille kaatuneita puita ja korjaamaan sähköverkon muita vaurioita.
 
Sääennusteen mukaan tuulet yltävät maanantaina uudelleen myrskylukemiin Turunmaan saaristossa ja Suomenlahden rannikolla. Tämä voi aiheuttaa häiriöitä sähkönjakeluun etenkin rannikon tuntumassa.
 
Fortum Sähkönsiirto | Distribution
Viestintä
 
Fortumin Vikapäivystys-kartta Internetissä: www.fortum.fi/vikapaivystys
Tietoa sähkökatkoista tekstiviestillä: www.fortum.fi/sahkovahti
Vikailmoituksen puhelinnumero: 0800 195011 (24h)
Asiakasneuvonta: Ma-pe klo 9-17 puh. 0200 19000 (pvm / mpm)
Sähköinen vikailmoituslomake: http://www.fortum.fi/vikailmoitus
Fortum Twitterissä www.twitter.com/Fortum_Oyj

Takaisin