Lähes kaikille asiakkaille palautettu sähköt Uudenmaan etelärannikolla ja Lounais-Suomessa- uudet puuskatuulet saapuvat lännestä tiistaiaamuna

​Fortum Sähkönsiirron lehdistötiedote 29.10.2013 klo 6.20

 

Maanantaiyönä alkanut Simo-myrsky, joka paikoin puhalsi 22 metriä sekunnissa, aiheutti yhteensä noin 11 000 asiakkaalle sähkönjakelun keskeytyksen Fortumin verkkoalueilla Etelä- ja Lounais-Suomessa. Ensimmäiset viat alkoivat maanantai-iltana puoli yhdeksän aikaan. Myrskyn seurauksena puita kaatui sähkölinjoille.

Fortumilla sähkökatkojen piirissä oli asiakkaita Espoon, Hangon, Kirkkonummen, Sauvon, Inkoon, Lohjan, Siuntion ja Snappertunan alueilla. Sähköt pyrittiin palauttamaan asiakkaille mahdollisimman nopeasti taajamista alkaen. Tällä hetkellä sähköttömiä asiakkaita on enää noin 30.

Viankorjaajien määrä kentällä on viisinkertaistettu ja henkilöstöä asiakaspalvelussa ja käyttökeskuksessa on vahvistettu. Sään salliessa ja tarpeen vaatiessa suoritetaan helikopteritarkastuslentoja vioittuneille verkkoalueille tiistain aikana. "Yön aikana puhaltaneet myrskytuulet olivat ennakoituja lievempiä ja olimme varautuneet myrskyyn hyvin", Fortumin käyttökeskuspäällikkö Jarmo Ström kertoo.

Yön aikana syntyneet viat pyritään korjaamaan kello 9 mennessä aamulla. Sääennusteen mukaan lännestä saapuu voimakkaita puuskatuulia, jotka puhaltavat maalla arviolta 15 metriä sekunnissa, sekä Uudenmaan rannikolla ja merellä noin 20 metriä sekunnissa. "Olemme nostaneet valmiuttamme myös tulevien tuulien varalle. Asiakaspalvelussa, käyttökeskuksessa ja maastossa on lisätty resursseja tuntuvasti, jotta asiakkaillemme saadaan tarvittaessa palautettua sähköt mahdollisimman pian", Ström päättää. 

Fortum Sähkönsiirto | Distribution
Viestintä

Fortumin Vikapäivystys-kartta Internetissä: www.fortum.fi/vikapaivystys
Vikailmoituksen puhelinnumero: 0800 195011 (24h)
Asiakasneuvonta:  ma-pe klo 9-17 puh. 0200 19000 (pvm / mpm)
Sähköinen vikailmoituslomake: http://www.fortum.fi/vikailmoitus
Fortum Twitterissä www.twitter.com/Fortum_Oyj

 

Takaisin