Lähes kaikille Fortumin asiakkaille on saatu palautettua sähköt Eino-myrskyn jäljiltä

Eino-myrskyn jälkeiset sähköverkon korjaustyöt on saatu Fortumissa pitkälle valmiiksi ja sähköttömiä asiakkaita on enää alle 200.

​Eino-myrsky ohitti Fortumin suurimmat verkkoalueet sunnuntai-iltapäivään kello 16.00 mennessä.
Sunnuntaiyönä alkanut Eino-myrsky aiheutti  yhteensä noin 60 000 asiakkaalle sähkönjakelun keskeytyksen Fortumin verkkoalueilla Etelä-, Länsi- ja Lounais-Suomessa sekä Satakunnassa. Enimmillään Fortumilla oli sunnuntaina aamupäivällä yhteensä noin 16 000 asiakasta yhtä aikaa ilman sähköjä. Suurin osa katkoista johtui myrskyn sähkölinjoille kaatamista puista.

 
”Kyseessä oli vuoden tähän asti voimakkain myrsky, jossa kovimmat puuskatuulet puhalsivat jopa yli 31 metriä sekunnissa. Olimme varautuneet myrskyyn hyvin ja varanneet noin 400 henkilöä kentälle,  asiakaspalveluun ja käyttökeskukseen”, kertoo käyttöpäällikkö Jörgen Dahlqvist Fortum Sähkönsiirrosta.
 
Korjaustyöt etenivät ripeästi ja suurimmalle osalle Fortumin asiakkaista saatiin palautettua sähköt muutamassa tunnissa.  Myös asiakaspuheluihin kyettiin vastaamaan nopeasti - keskimäärin 10 sekunnissa. Asiakkaille lähetettiin Eino-myrskystä yhteensä 250 000 ennakkovaroitusta tekstiviestillä  ja 60 000 sähkökatkoja koskevaa tekstiviestiä.
 
”Jatkamme jäljellä olevien vikojen korjaustöitä läpi illan ja tarvittaessa yöllä. Arvioimme, että saamme palautettua sähköt lopuillekin asiakkaistamme vielä tämän illan aikana”, sanoo  Jörgen Dahlqvist.
 

Vikatilannetta voi seurata Fortumin verkkosivuilta osoitteesta www.fortum.fi/vikapaivystys. Ohjeita vikatilanteessa toimimisesta voi lukea Fortumin verkkosivuilta osoitteesta http://www.fortum.fi/vikatilanteessa

Lisätietoja:

 

Fortumin mediapäivystys, puh.  040 198 2843
Fortum Sähkönsiirto | Distribution
Viestintä
 
Fortumin Vikapäivystys-kartta Internetissä: www.fortum.fi/vikapaivystys
Tietoa sähkökatkoista tekstiviestillä: www.fortum.fi/sahkovahti
Vikailmoituksen puhelinnumero: 0800 195011 (24h)
Asiakasneuvonta: Ma-pe klo 9-17, puh. 0200 19000 (pvm / mpm)
Sähköinen vikailmoituslomake: http://www.fortum.fi/vikailmoitus
Fortum Twitterissä www.twitter.com/Fortum_Oyj
Fortum Facebookissa: http://www.facebook.com/FortumVikatiedotus

 

Takaisin