Myrsky saavuttanut Fortumin Länsi-Suomen, Satakunnan, Etelä- ja Lounais-Suomen verkkoalueet

Myrsky vaikuttaa tällä hetkellä Fortumin Länsi-Suomen, Satakunnan, Etelä- ja Lounais-Suomen verkkoalueilla.

Tuulennopeudet ovat olleet paikoin jopa ennustettua suuremmat;  Raahessa on mitattu 31,2 m/s ja Pohjanmaalla 25,3 m/s. Myrsky on tällä hetkellä siirtymässä Keski-Suomeen. Ilmatieteenlaitoksen ennusteen mukaan Eino-myrsky jatkaa Keski-Suomesta etenemistään Savoon saavuttaen Laatokan iltaan mennessä. Myrskyn arvioidaan väistyvän Fortumin verkkoalueilta tänään noin kello 19 mennessä. Sähköttömiä asiakkaita Fortumin verkkoalueilla on tällä hetkellä noin 13 500.

 

Vikoja on saatu korjattua hyvin, mutta viat uusiutuvat tällä hetkellä erityisesti Satakunnan ja Etelä-Pohjanmaan alueilla voimakkaiden puuskatuulien kaataessa lisää puita sähkölinjoille ja muuntamoille.

 

Vikojen korjaustyöt on aloitettu varautumissuunnitelman mukaisesti ja meillä on suuri määrä henkilöstöä viankorjauksessa ja asiakaspalvelussa. Myrskytuhojen kartoittamiseen olemme varanneet helikoptereita, jotka lähetämme ilmaan heti sään salliessa.

 

Koska myrsky koskee myös Fortumin toimintoja Ruotsissa, voivat Fortumin tekstiviestihälytysten palvelu Fortum Sähkövahti ja Vikapäivystys-karttapalvelu ajoittain kuormittua suurista kävijämääristä. Fortum on opastanut asiakkaitaan Etelä-, Lounais-, Länsi- ja Satakunnan verkkoalueilla varautumaan sähkökatkoihin.

 

Vikatilannetta voi seurata Fortumin verkkosivuilta osoitteesta www.fortum.fi/vikapaivystys. Ohjeita sähkökatkoon varautumisesta voi lukea Fortumin verkkosivuilta osoitteessa www.fortum.fi/varaudusahkokatkoon.

 

Fortum Sähkönsiirto | Distribution
Viestintä

 

Fortumin Vikapäivystys-kartta Internetissä: www.fortum.fi/vikapaivystys
Tietoa sähkökatkoista tekstiviestillä: www.fortum.fi/sahkovahti
Vikailmoituksen puhelinnumero: 0800 195011 (24h)
Asiakasneuvonta: Ma-pe klo 9-17, puh. 0200 19000 (pvm / mpm)
Sähköinen vikailmoituslomake: http://www.fortum.fi/vikailmoitus
Fortum Twitterissä www.twitter.com/Fortum_Oyj
Fortum Facebookissa: http://www.facebook.com/FortumVikatiedotus

Takaisin