Myrskytuulet aiheuttavat häiriöitä Fortumin verkkoalueilla

Voimakkaat puuskatuulet ovat saavuttaneet Fortumin läntiset ja eteläiset verkkoalueet. Toistaiseksi sähkönjakeluhäiriöitä on ollut suhteellisen vähän ja ne on saatu pääosin nopeasti korjattua.

Myrsky on siirtymässä Etelä-Suomeen ja koettelee aluetta koko sunnuntain ja maanantain välisen yön. Ennusteen mukaan myrsky poistuu Fortumin jakeluverkkoalueilta maanantaiaamun aikana.

 

Koska myrskyn ennustetaan iskevän pahiten Etelä-Suomeen yöaikaan, selvitystyö ja viankorjaus vaikeutuu. Pimeässä ei näe myrskyn aiheuttamia tuhoja ja korjaaminen on hitaampaa. Olemme valmistautuneet mahdollisiin sähköverkon vikoihin varaamalla  200 asentajaa korjaustöihin. Tämän lisäksi meillä on 150 henkilöä valmiudessa käyttökeskuksessa, asiakaspalvelussa sekä alueellisessa suurhäiriöorganisaatiossamme.

 

Kaksi viikkoa sitten verkkoja koetelleen Eino-myrskyn jälkeen Fortum on tarkastanut sähkölinjoja helikopterista ja poistanut sähkölinjoja uhanneet puut. Jälkitarkastukset ovat olennainen osa myrskyihin liittyviä käytäntöjämme. Olemme varautuneet myös tämän myrskyn jälkitarkastuksiin neljän helikopterin voimin.

Fortum Sähkönsiirto on varoittanut asiakkaitaan tekstiviestein mahdollisista häiriöistä sähkönjakelussa ja on antanut ohjeet miten sähkökatkoihin voi varautua. Varautumisviestejä on lähetetty yli 200 000 ja asiakkaille lähetetään viestejä vikojen syntyessä.

 
Vikatilannetta voi seurata Fortumin verkkosivuilta osoitteesta www.fortum.fi/vikapaivystys.
Ohjeita sähkökatkoon varautumisesta voi lukea Fortumin verkkosivuilta osoitteessa www.fortum.fi/varaudusahkokatkoon
 
Fortum Sähkönsiirto | Distribution
Viestintä

Fortumin Vikapäivystys-kartta Internetissä: www.fortum.fi/vikapaivystys
Tietoa sähkökatkoista tekstiviestillä:
www.fortum.fi/sahkovahti
Vikailmoituksen puhelinnumero: 0800 195011 (24h)
Asiakasneuvonta: Ma-pe klo 9-17 puh. 0200 19000 (pvm / mpm)
Sähköinen vikailmoituslomake:
http://www.fortum.fi/vikailmoitus
Fortum Twitterissä
www.twitter.com/Fortum_Oyj
Fortum Facebookissa:
http://www.facebook.com/FortumVikatiedotus 

Takaisin