Puuskainen tuuli aiheuttanut sähkökatkoja Pohjois-Suomessa

Lähes kaikille asiakkaille palautettu sähköt Pohjois-Suomessa. Viankorjaus jatkuu ja tarkastuslentoja lennetään vielä tänään maanantaina ja huomenna tiistaina.

Tiedote 14.10.2013 klo 8.45

Lähes kaikille asiakkaille palautettu sähköt Pohjois-Suomessa - viankorjaus jatkuu ja tarkastuslentoja lennetään vielä tänään ja huomenna

 

Sunnuntai aamuyöllä alkanut Taina-myrsky, joka paikoin puhalsi yli 35 metriä sekunnissa, aiheutti 9000 asiakkaalle sähkönjakelun keskeytyksiä Fortumin verkkoalueella Pohjois-Suomessa.  Ensimmäiset viat alkoivat sunnuntaina kuuden aikaan aamulla. Vian piirissä oli asiakkaita Kuusamon, Ranuan, Taivalkosken, Posion ja Pudasjärven alueella. Fortum sai sähköjä palautettua tasaisesti päivän ja yön aikana ja tällä hetkellä sähköttömiä on enää noin 380.

Viankorjaajien määrä kentällä on moninkertaistettu ja henkilöstöä asiakaspalvelussa ja käyttökeskuksessa on vahvistettu. Aluetta on tutkittu ilmasta käsin helikopterin avulla kaikkien vikapaikkojen paikallistamiseksi. Verkosta on löytynyt myös vakavia vaurioita, joiden korjaaminen saattaa vaatia vielä tämän päivän. Vauriot johtuvat linjoille kaatuneista puista, myös johtoja ja pylväitä on paikoin mennyt poikki. Vikoja korjattiin siten, että ensin sähköt palautettiin asukaskeskuksiin ja taajamiin.

Pohjois-Suomen verkkoalueemme sijaitsee harvaan asutulla alueella, jossa sähköjohtokilometrejä on kolminkertainen määrä verrattuna Etelä-Suomeen. Verkon vaurioiden määrä on ollut suuri myrskyn seurauksena ja osa vaurioista ovat olleet myös vakavat. Tähän suhteutettuna viankorjaus on sujunut hyvin.

Viimeisille asiakkaille arvioimme saavamme palautettua sähköt iltapäivään mennessä. Verkon vaurioita kartoitetaan edelleen helikopterien voimin tänä aamuna. Kun kaikille asiakkaille on saatu palautettua sähköt, lennetään vielä tarkastuslentoja alueella tämän ja huomisen aikana.

Fortum Sähkönsiirto | Distribution
Viestintä

Fortumin Vikapäivystys-kartta Internetissä: www.fortum.fi/vikapaivystys

Vikailmoituksen puhelinnumero: 0800 195011 (24h)

Asiakasneuvonta:  ma-pe klo 9-17 puh. 0200 19000 (pvm / mpm)

Sähköinen vikailmoituslomake: http://www.fortum.fi/vikailmoitus

Fortum Twitterissä www.twitter.com/Fortum_Oyj

Tilanne sunnuntaina 13.10. klo 9

 Ensimmäiset viat alkoivat kuuden aikaan ja sen piirissä oli kello 9.30 7780 asiakasta Kuusamon, Ranuan, Taivalkosken, Posion ja Pudasjärven alueella.

Fortum on vahvistanut henkilöstöä viankorjauksessa ja käyttökeskuksessa, jotta sähköt saadaan palautettua mahdollisimman pian. Heti sään salliessa aluetta tutkitaan helikopterilla kaikkien vikapaikkojen löytämiseksi. Alustavien arvioiden mukaan viankorjaus saattaa joillain alueilla kestää koko päivän. Tarkennamme arvioita päivän mittaan.

Kovan tuulen ennustetaan laantuvan iltaan mennessä. Viat johtuvat linjoille kaatuneista puista.

Tilanne sunnuntaina 13.10. klo 12:

Kaksi helikopteria on hälytetty lentotarkastuksiin. Ennuste on edelleen sama eli arvioimme saavamme sähköt palautettua kaikille asiakkaille tämän päivän aikana. Tarkemman arvion saamme helikopteritarkastusten jälkeen. Puolen päivän aikaan sähköttä oli 6600 asiakasta.

Tilanne sunnuntaina 13.10. klo 14:

Helikopteri on ilmassa paikallistamassa kovan tuulen aiheuttamia vahinkoja. Sähköjä on saatu tasaisesti palautettua pitkin päivää, tällä hetkellä sähköttömiä on noin 5000. Puuskaisen tuulen ennustetaan laantuvan iltaan mennessä. Asentajia ja työnjohtajia on lisätty kentälle sekä henkilöstöä asiakaspalveluun.

Tiedote sunnuntaina 13.10. klo 16.30:

Aamuyöllä alkanut kova ja puuskittainen tuuli on aiheuttanut sähkönjakelun keskeytyksiä Fortumin verkkoalueella Pohjois-Suomessa.  Ensimmäiset viat alkoivat kuuden aikaan aamulla. Vian piirissä on asiakkaita Kuusamon, Ranuan, Taivalkosken, Posion ja Pudasjärven alueella. Fortum on saanut sähköjä palautettua tasaisesti ja tällä hetkellä sähköttömiä on 3900. Noin 5000 asiakkaalle on saatu sähköt palautettua päivän aikana.

Viankorjaajien määrä kentällä on moninkertaistettu ja henkilöstöä asiakaspalvelussa ja käyttökeskuksessa on vahvistettu. Lisää asentajia saapuu illan aikana.  Aluetta on tutkittu ilmasta käsin helikopterin avulla kaikkien vikapaikkojen paikallistamiseksi. Verkosta on löytynyt myös vakavia vaurioita, joiden korjaaminen saattaa kestää aikaisemmin arvioitua kauemmin. Vauriot johtuvat linjoille kaatuneista puista, myös johtoja ja pylväitä on paikoin mennyt poikki. Vikoja korjataan siten, että ensin sähköt pyritään palauttamaan asukaskeskuksiin ja taajamiin.

Sähköt pyritään palauttamaan kaikille mahdollisimman pian, mutta tämän hetkisen arviomme mukaan pahimmin vaurioituneilla alueilla sähköt saadaan palautettua mahdollisesti vasta huomisen aikana. Tilannetta kartoitetaan edelleen kahdella kopterilla pimeän tuloon saakka. Erityisesti Joukamojärven eteläpuolella pyydämme asiakkaita varautumaan pidempään sähkökatkoon.

Tilanne sunnuntaina 13.10. klo 20.30:

Sähköjä on jatkuvasti saatu palautettua asiakkaille, nyt sähköttömiä on noin 1700. Lisää korjaajia on saapunut paikalle ja liikkeellä on runsaasti vikapartioita. Kova tuuli on paikoin rikkonut linjarakenteita, ja niiden korjaaminen vaatii uudelleenrakentamista. Huomenna kaksi helikopteria jatkaa vikapaikkojen paikantamista ja moninkertainen määrä asentajia korjaustöitä, jotta sähköt saadaan palautettua kaikille asiakkaille mahdollisimman pian.

Fortum Sähkönsiirto | Distribution

Viestintä

Fortumin Vikapäivystys-kartta Internetissä: www.fortum.fi/vikapaivystys

Vikailmoituksen puhelinnumero: 0800 195011 (24h)

Asiakasneuvonta:  ma-pe klo 9-17 puh. 0200 19000 (pvm / mpm)

Sähköinen vikailmoituslomake: http://www.fortum.fi/vikailmoitus

Fortum Twitterissä www.twitter.com/Fortum_Oyj

Fortum Facebookissa: http://www.facebook.com/FortumVikatiedotus

 

Takaisin