Sähköauton lataaminen kotona säästää aikaa ja rahaa

Sähköauton lataaminen kotona on nyt helppoa, nopeaa ja turvallista. Fortum on kehittänyt yhteistyössä Nissanin kanssa kotiin asennettavan latauspisteen, joka sopii sekä täyssähköautoille että ladattaville hybrideille eli ns. Plug-in-hybridiautoille.

Kotilatauspisteellä sähköauton lataaminen onnistuu 60 prosenttia nopeammin. Esimerkiksi Nissan Leafin akulla lataus kestää seitsemän tuntia. Fortumin kotilatauspisteen avulla sähköautoa voi ladata silloin kun itselle sopii, päivällä tai yöllä. Sähköauton lataaminen kotona on turvallista ja kodin muita sähkölaitteita voi käyttää samalla normaalisti. Kotilatauksessa on huomioitu ympäristön lämpötilan vaihtelut, joten auton lataus kotona antaa myös lisäkapasiteettia akun lämmitykseen talvella.

Kotilatauspiste asennetaan 20 ampeerin omalle sulakkeelle suomalaisen asennussuosituksen mukaisesti. Fortum asentaa asiakkaalle kotilatausyksikön ja tarkistaa asiakkaan sähköasennukset sekä huolehtii, että ne vastaavat vallitsevia turvallisuusmääräyksiä. Näin sähköauton lataaminen on turvallista ja sujuu mahdollisimman nopeasti.

Päästötöntä ajamista

Täyssähköauton ainoana voimanlähteenä toimii sähkömoottori, jossa sähköenergia on varastoitu akkuihin. Se on myös ainoa autotyyppi maailmassa, joka on täysin päästötön. Jos sähköauto ladataan uusiutuvilla energianlähteillä tuotetulla sähköllä, ei ajaminen aiheuta lainkaan hiilidioksidipäästöjä.

Sähköautot ovat tärkeä osa lähitulevaisuuden energiaratkaisuja, sillä ne tarjoavat keinon hillitä liikenteen hiilidioksidipäästöjä. Fortumin tavoitteena on tehdä ympäristömyönteiseen autoiluun siirtyminen mahdollisimman helpoksi. Fortumilla on tällä hetkellä yli 100 julkista latauspistettä Pohjoismaissa ja se on mukana useissa hankkeissa, joiden tavoitteena on lisätä julkisia latauspisteitä.

 

Latauspisteen asennus

 

Tilaa oma sähköauton latauspiste

 

Löydä yleiset latauspisteet ja tutustu lisää sähköautoiluun

Takaisin