Seija-myrskyn korjaustyöt etenevät - tuhot lounaisessa Suomessa mittavia

Torstain ja perjantain välisenä yönä alkaneen Seija-myrskyn korjaukset jatkuvat Fortumin sähköverkkoalueilla.

​Päivän aikana sähköt on saatu palautettua yli 12 000 asiakkaalle. Keski-Uudenmaan ja Riihimäen alueen runkoverkko on saatu kokonaan korjattua. Kello kahden aikaan sähköttä oli noin 15 000 Fortumin asiakasta.

 

Helikopterilennot ovat osoittaneet tuhot mittaviksi etenkin Lounais-Suomessa ja paikoitellen myös Etelä-Suomessa, jossa puita on paikoin kaatunut hyvin runsaasti sähkölinjojen päälle.

"Olemme varautuneet tekemään pitkän päivän, ja saamme palautettua valtaosalle asiakkaistamme sähköt myöhäisiltaan mennessä. Jäljelle jäävät yksittäiset viat pyritään korjaamaan sunnuntain aikana",  käyttöpäällikkö Jörgen Dahlqvist Fortumista arvioi.

Saaristoalueet ovat vaikeakulkuisuutensa vuoksi erityisen haastavia korjauskohteita, ja korjaustöitä joudutaan suurella todennäköisyydellä jatkamaan myös sunnuntaina. Myös Yläneen pohjoisosassa ja Raaseporin Bromarvissa verkko on tuhoutunut pahoin, ja  sähköjä on syytä varautua odottamaan huomiseen saakka.

Fortumin asiakkaita on  informoitu Seija-myrskystä ja sen korjausaikataulusta yli puolella miljoonalla tekstiviestillä. Perjantain ja kuluneen lauantain aikana asiakaspalveluun on tullut yli 50 000 puhelua.

Päivän aikana vianpaikannusta on tehostettu haastavimmilla alueilla helikopterilennoilla. Tarkastuslentojen tietojen perusteella korjausmiehistö voidaan lähettää suoraan oikeisiin kohteisiin raivaamaan linjoille kaatuneita puita ja korjaamaan sähköverkon muita vaurioita.

Vikatilannetta voi seurata Fortumin verkkosivuilta osoitteesta www.fortum.fi/vikapaivystys. Ohjeita sähkökatkotilanteessa toimimisesta voi lukea Fortumin verkkosivuilta osoitteessa www.fortum.fi/vikatilanteessa

Fortum muistuttaa, että sähkölinjoille kaatuneita puita saavat turvallisuussyistä poistaa vain sähköalan ammattilaiset. Myös maahan pudonneet sähköjohdot ovat vaarallisia ja niistä pitää pysyä vähintään 20 metrin päässä.

Korvaukset sähkökatkoista

Mikäli sähkökatko kestää yli 12 tuntia, asiakas saa  tästä automaattisesti vakiokorvauksen. Korvauksen saamiseksi asiakkaan ei tarvitse tehdä erikseen korvaushakemusta, vaan se hyvitetään seuraavissa sähkön siirtolaskuissa verkkotietojen perusteella. Vakiokorvaus perustuu ensisijaisesti asiakkaan arvioituihin vuotuisiin verkkopalvelumaksuihin veroineen (alv ja sähkövero) ja keskeytyksen yhtäjaksoiseen kestoon (www.fortum.fi/vakiokorvaus).

 

Lisätietoja:

Fortumin mediapäivystys, puh.  040 198 2843

 

Fortum Sähkönsiirto | Distribution

Viestintä

Fortumin Vikapäivystys-kartta Internetissä: www.fortum.fi/vikapaivystys

Tietoa sähkökatkoista tekstiviestillä: www.fortum.fi/sahkovahti

Vikailmoituksen puhelinnumero: 0800 195011 (24h)

Asiakasneuvonta: Ma-pe klo 9-17 puh. 0200 19000 (pvm / mpm)

Sähköinen vikailmoituslomake: http://www.fortum.fi/vikailmoitus

Fortum Twitterissä www.twitter.com/Fortum_Oyj

Fortum Facebookissa: http://www.facebook.com/FortumVikatiedotus

 

 

Takaisin