Seija-myrskyn tuhoja korjattu Fortumin verkkoalueilla läpi yön - aamun valjettua työt jatkuvat täydennetyllä miehityksellä

Sähköt saatiin yön aikana palautettua noin 15 000 asiakkaalle. Torstain ja perjantain välisenä yönä alkaneen Seija-myrskyn aiheuttamia tuhoja on korjattu Fortumin sähkönjakelualueilla läpi yön.

Tällä hetkellä vailla sähköä on noin 27 000 Fortumin asiakasta, joista noin 20 000 on Lounais-Suomessa ja Satakunnassa. Etelä-Pohjanmaalla sähköt saatiin palautettua kaikille eilisen aikana.

Sähkölinjojen korjaustyö on haastavaa, sillä paikoitellen verkkoa joudutaan rakentamaan jopa kokonaan uudelleen.

"Suurimmalle osalle vielä sähköä vailla olevista asiakkaista sähköt saadaan palautettua lauantain aikana. Pahiten vaurioituneilla verkkoalueilla korjaustöitä joudutaan jatkamaan sunnuntaina", käyttöpäällikkö Jörgen Dahlqvist arvioi. "Teemme parhaamme ja pyrimme palauttamaan sähköt mahdollisimman monelle asiakkaallemme mahdollisimman pian."

Aamun aikana maastoon saadaan levänneitä viankorjaajia, ja näin Fortumilla on yhteensä noin 400 asentajaa maastossa. Lauantain aikana vianpaikannusta haastavimmilla alueilla tehostetaan myös helikopterilennoilla. Tarkastuslentojen tietojen perusteella voidaan korjausmiehistöt lähettää suoraan oikeisiin kohteisiin raivaamaan linjoille kaatuneita puita ja korjaamaan sähköverkon muita vaurioita.

Asiakkaita on informoitu myrskystä ja korjausaikataulusta yli puolella miljoonalla tekstiviestillä. Perjantain aikana Fortumin asiakaspalveluun tuli 33 000 puhelua.

Vikatilannetta voi seurata Fortumin verkkosivuilta osoitteesta www.fortum.fi/vikapaivystys. Ohjeita sähkökatkotilanteessa toimimisesta voi lukea Fortumin verkkosivuilta osoitteessa www.fortum.fi/vikatilanteessa

Fortum muistuttaa, että sähkölinjoille kaatuneita puita saavat turvallisuussyistä poistaa vain sähköalan ammattilaiset. Myös maahan pudonneet sähköjohdot ovat vaarallisia ja niistä pitää pysyä vähintään 20 metrin päässä.

Korvaukset sähkökatkoista

Mikäli sähkökatko kestää yli 12 tuntia, asiakas saa  tästä automaattisesti vakiokorvauksen. Korvauksen saamiseksi asiakkaan ei tarvitse tehdä erikseen korvaushakemusta, vaan se hyvitetään seuraavissa sähkön siirtolaskuissa verkkotietojen perusteella. Vakiokorvaus perustuu ensisijaisesti asiakkaan arvioituihin vuotuisiin verkkopalvelumaksuihin veroineen (alv ja sähkövero) ja keskeytyksen yhtäjaksoiseen kestoon (www.fortum.fi/vakiokorvaus).

 

Fortum Sähkönsiirto | Distribution

Viestintä

Fortumin Vikapäivystys-kartta Internetissä: www.fortum.fi/vikapaivystys

Tietoa sähkökatkoista tekstiviestillä: www.fortum.fi/sahkovahti

Vikailmoituksen puhelinnumero: 0800 195011 (24h)

Asiakasneuvonta: Ma-pe klo 9-17 puh. 0200 19000 (pvm / mpm)

Sähköinen vikailmoituslomake: http://www.fortum.fi/vikailmoitus

Fortum Twitterissä www.twitter.com/Fortum_Oyj

Fortum Facebookissa: http://www.facebook.com/FortumVikatiedotus

Takaisin