Suomalaiset entistä kiinnostuneempia sähkönkulutuksestaan

Erityisesti omakotitaloasujat ovat hyvin tietoisia sähkönkulutuksestaan.

​Suomalaiset kuluttajat ovat entistä kiinnostuneempia omasta sähkönkulutuksestaan ja tuntevat omat kulutustottumuksensa erinomaisesti. Erityisesti omakotitaloasujat ovat hyvin tietoisia sähkönkulutuksestaan, ja sama pätee pääosin myös rivi- ja paritaloissa asuviin, mikä käy ilmi TSN Gallupin Fortumille tekemästä tutkimuksesta.

 

Kiinnostus sähkönkulutuksen seuraamiseen lisääntyy sähkönkulutuksen kasvun myötä. Vähiten sähkönkäytön seuraaminen kiinnostaakin kerrostaloasukkaita, joiden kulutus on myös tyypillisesti pienempää. Lähes 60 %  vastaajista kertoi tietävänsä kotinsa vuotuisen sähkönkulutuksen, ja 51 % tiesi myös sen, kuinka paljon oma kulutus vaihtelee eri kuukausina. Tutkimukseen osallistui noin 1000 henkilöä.

"Uskon, että kuluttajien kiinnostus sähkönkulutusta kohtaan kasvaa siirryttäessä sähkön tuntimittaukseen ja ajantasaiseen laskutukseen. Myös tuntihinnoiteltujen sähkönsopimusten tulo markkinoille lisää asiakkaiden kiinnostusta seurata kulutusta ja hinnoittelua", myyntijohtaja Jukka Toivonen Fortumista toteaa.

Fortumin asiakkaat voivat tutustua sähkönkulutukseensa verkossa Fortum Valpas -palvelussa, missä kulutusta voi seurata vuoden, kuukauden, viikon, päivän ja jopa tunnin tarkkuudella. Tuntitasoinen kulutustieto tulee verkkoon vuorokauden viiveellä. 

Tutkimuksessa selvisi myös, että yli puolet vastaajista haluaisi seurata sähkönkulutustaan reaaliajassa. Lisäksi 67 % haluaisi nähdä, miten sähkönkulutus muuttuu, kun sähkölaitteita kytketään päälle ja pois.

"Myymme sähkönkulutuksen reaaliaikaiseen seurantaan suunniteltua Fortum Kotinäyttöä, jossa ajantasainen kulutustieto siirtyy sähkömittarilta langattomasti hieman kännykkää suurempaan näyttölaitteeseen. Kuluttajat ovat selvästi aiempaa kiinnostuneempia oman sähkönkulutuksensa seuraamisesta. Kahden vuoden aikana Fortum Kotinäyttöjä onkin myyty yli 10 000 kappaletta", Toivonen kertoo.

Takaisin