Fortum Fiksu -palvelun toimitus ja asennuspalvelu

Asentajan käynti

Saatuasi tilausvahvistuksen sähköpostiisi, voit seurata linkin avulla, milloin sopimus siirtyy asennusvaiheeseen.  Asentaja ottaa sinuun yhteyttä sopiakseen asennuksen ajankohdan. Asennus pyritään suorittamaan mahdollisimman pian, kuitenkin viimeistään 8 viikon kuluttua tilauksesta.  Mikäli sähkömittariasi ei vielä ole aktivoitu tuntiluentaan eikä Fortum Fiksua siten vielä voida ottaa käyttöön, voit tiedustella mittarin aktivoinnin ajankohtaa omalta sähköverkkoyhtiöltäsi. Näin voit mahdollisesti nopeuttaa Fortum Fiksun toimitusta, ja tilata asennuksen hyvissä ajoin ennakkoon siihen ajankohtaan kun tuntiluenta tulee mahdolliseksi.

Fortum Fiksun onnistuneen käyttöönoton varmistaa asiaan perehtynyt sähköasentaja. Sinun kannattaa olla henkilökohtaisesti paikalla, kun asentaja tulee käymään. Jotta saavutettaisi odotetut energia- ja kustannussäästöt sekä käyttömukavuus, on tärkeää, että asennus ja lämmityksen ohjauksen säätö tehdään oikein. Vesivaraajat voivat olla peräisin vuosikymmenten takaa, joten esimerkiksi tehon tarkistusmittaus saatetaan tehdä.

Lämmityksen säätö ja käyttöliittymä säädetään tilauksessa ilmoittamiesi tietojen perusteella (sähkönkulutus, vesivaraajan tiedot, yhteystiedot) ja tarvittaessa asentaja täydentää tietoja kanssasi asennuskäynnillä. Monet vesivaraajat ovat peräisin vuosikymmeneten takaa, joten esimerkiksi vastusten teho saatetaan mitata, jotta ohjauksen lähtötiedot saadaan varmasti oikein. Jatkossa, jos asetuksia on tarve muuttaa esimerkiksi lämpimän käyttöveden tarpeen muuttuessa, voit tehdä muutokset käyttöliittymän kautta itse. Asentaja tuo sinulle mukanaan käyttöliittymän käyttöohjeen.

Lisälaitteiden toimitus

Jos olet tilannut lisälaitteet samassa yhteydessä Fortum Fiksu-tilauksen yhteydessä, asentaja tuo lisälaitteet Fiksu-paketin mukana. Jos tilaat lisälaitteita jälkikäteen, saat lisälaitteet postipakettina (9,50 € toimitusmaksulla). 

Sähkösopimuksen muutos

Fortum Fiksu -järjestelmään kuuluu fiksu Fortum Tarkka -sopimus. Mikäli sinulla ei ole Fortum Tarkka -tuntihinnoiteltua sähkösopimusta, nykyinen sähkösopimuksesi vaihdetaan tilauksen jälkeen. Fortumin sähkösopimustyypin vaihtaminen tapahtuu 1-3 päivässä, mutta mikäli nykyinen sähkönmyyjäsi on muu sähkönmyyjä kuin Fortum, sopimuksen vaihto kestää 1-2 viikkoa. HUOM! Muista, että jos sinulla on määräaikainen sähkösopimus toisen myyjän kanssa, se sitoo sinua ja voi viivästyttää Fortum Fiksun aloitusta.

Tutustu tuntihinnoiteltuun Fortum Tarkkaan

Teknisenä edellytyksenä tuntihinnoitellulle Fortum Tarkka sopimukselle on etäluettava sähkömittari, joka on aktivoitu tuntimittaukseen. Lainsäädännön mukaan mittaus tulee olla tuntiluennassa kaikkialla Suomessa vuoden 2013 loppuun mennessä. Useat sähköyhtiöt asentavat mittareita parhaillaan, mutta luenta tapahtuu toistaiseksi useissa tapauksissa kuukausitasolla.  Aktivointi edellyttää tietojärjestelmämuutoksia, joiden lopputuloksena tuhansia tai kymmeniä tuhansia mittareita aktivoidaan yhdellä kertaa. 

15.10.2013