Sähköverkko luotettavammaksi Inkoossa

Fortum aloittaa sähköverkon parannustyöt Inkoon kunnan alueella. Hankkeen tarkoituksena on sekä vähentää sähkökatkoja että lyhentää niiden kestoa.

​ "Sähköverkolla, jolla katetaan Inkoon kirkonkylän sähköntarve, on tähän asti hoidettu myös osa saariston alueen sähkönsyötöstä. Käytännössä tämä on tarkoittanut sitä, että saaristoverkossa ilmenneet häiriöt ovat koskettaneet myös Inkoon kirkonkylää", verkostosuunnittelija Henri Vierimaa Fortumista kertoo.

"Saamme alueelle huomattavasti nykyistä luotettavamman sähkönjakelun erottamalla kirkonkylän sähkönsyötön saaristoverkosta. Lisäksi kirkonkylän sähkönsyöttö siirretään vähemmän häiriöherkän päämuuntajan piiriin, ja sähköverkkoa kaapeloidaan osittain maan alle suojaan sään vaihteluilta", hän kuvaa.

Hankkeen vaikutuspiiri kattaa Inkoon kirkonkylän 3000 asukkaan lisäksi alueen palvelutoimijat ja elinkeinoelämän. Suurimmat muutokset tehdään kirkonkylästä luoteeseen sijaitsevan Kalkullan sähköaseman ja Inkoon kirkonkylän välisessä sähköverkossa.

Rakentaminen tapahtuu pääasiassa Torppanummentien varressa, jossa sähköverkkoa kaapeloidaan maahan yhteensä 7,5 kilometriä. Osa kaivuutöistä toteutetaan yhteistyössä Inkoon kunnan kanssa. Sähköverkon parannustyöt on määrä saada valmiiksi vuoden loppuun mennessä.

 

15.9.2011