„Fortum“ fondas skyrė 39 dotacijas už 695 830 eurų
Šiais metais „Fortum“ fondas skyrė 695 830 eurų dydžio dotacijas 39 tyrimų projektams. Dotacijų paskirstymo renginys vyko „Fortum“ pagrindinėje buveinėje Espo rajone Keilaniemi.

„Norėdami laimėti ateities energetikos rinkoje, turime spręsti kylančias problemas keliose srityse. Vieni to padaryti negalime; norime bendradarbiauti su geriausias ekspertais ir institucijomis, geriausiais mokslininkais ir tyrėjais. Todėl šiandien mes ir esame čia. „Fortum“ fondo dotacijos yra vienas iš svarbių būdų tyrimams, švietimui ir plėtrai energetikos pramonės sektoriuje paremti“, – sakė „Fortum“ fondo valdybos pirmininkas Pekka Lundmark.

Daugiau informacijos apie dotacijų gavėjus pateikiama „Fortum“ fondo svetainėje adresu: www.fortum.com/foundation

„Fortum“ fondas

Fondo tikslas yra gamtos, technikos ir ekonomikos mokslų tyrimų, švietimo ir plėtros energetikos pramonės sektoriuje rėmimas. Fondo tikslinės sritys energetikos pramonės sektoriuje yra energijos gamyba ir naudojimas bei ekologiškos energetikos sprendimai transporto priemonėms.

„Fortum“ yra pirmaujanti švarios energijos įmonė, tiekianti elektros energiją ir šildymo bei vėsinimo paslaugas, taip pat išmaniuosius sprendimus, didinančius išteklių vartojimo efektyvumą. 62% įmonės pagamintos energijos yra be CO2. „Fortum“ veiklą vykdo Šiaurės ir Baltijos šalyse, Rusijoje, Lenkijoje ir Indijoje. 2016m. bendrovės „Fortum“ pardavimai siekė 3,6mlrd. eurų. „Fortum“ korporacijoje dirba apie 8000 žmonių. Kompanijos akcijos kotiruojamos NASDAQ OMX Helsinki vertybinių popierių biržoje.
„Fortum“ Lietuvoje priklauso UAB „Fortum Heat Lietuva“, kuri valdo įmones UAB „Fortum Klaipėda“ (95%), UAB „Fortum Joniškio energija“ (66,2%) ir UAB „Fortum Švenčionių energija“ (50%). Taip pat įmonei priklauso 19,64% AB „Klaipėdos energija“ akcijų ir 49% UAB „Kauno kogeneracinė jėgainė“ akcijų.