„Fortum“ pasirašė susitarimo memorandumą su NBCC dėl elektra varomų transporto priemonių įkrovimo infrastruktūros kūrimo Indijoje

„Fortum“ pasirašė susitarimo memorandumą su NBCC dėl elektra varomų transporto
priemonių įkrovimo infrastruktūros kūrimo Indijoje.Ši sutartis apims visus svarbiausius darbus vertės grandinėje nuo planavimo ir projektavimo iki investavimo ir įkrovimo infrastruktūros eksploatavimo naudojantis debesijos pagrindo sistema.

„NBCC (India) Limited“ – tai Indijos vyriausybės „Navratna“ klasės įmonė, valdoma
miestų plėtros ministerijos

Žengdama pirmąjį žingsnį „Fortum“ sumontavo vieną 22 kW kintamosios srovės bandomąjį įkroviklį NBCC pastate Naujajame Delyje, jis bus valdomas naudojant „Fortum“ debesijos pagrindo sistemą. Įkrovimo stotelę atidarė Suomijos būsto, energetikos ir aplinkos ministras Kimmo Tiilikainen, ceremonijoje dalyvavo NBCC valdybos pirmininkas ir generalinis direktorius Dr. Anoop Kumar Mittal.

„Indija yra viena sparčiausiai augančių ekonomikų pasaulyje. Spartus augimas kelia grėsmių aplinkai, bet kartu atveria didelių galimybių. Suomijos įmonių turimos technologinės žinios gali prisidėti prie tvarios Indijos ekonomikos ir energetikos sektoriaus plėtros. Labai džiaugiuosi matydamas, kad Suomijos įmonės atveža geriausias savo technologijas ir sprendimus į Indiją“, – sakė ministras Kimmo Tiilikainen.
„Indija mums yra svarbi rinka. Įkrovimo sprendimai, pagaminti naudojant patikimą aparatinę ir techninę įrangą, bei sumanus klientų  aptarnavimas yra būtini klientų pasitenkinimui užtikrinti. Siekdami šių tikslų sukūrėme „Fortum“ sistemą „Charge & Drive“, ir ji paskatins platesnį ir efektyvesnį elektra varomų transporto priemonių naudojimą“, – sakė Arto Räty, „Fortum“ korporacijos reikalų ir ryšių vyresnysis viceprezidentas.

Šiuo metu Indijoje yra tik maždaug 6000 elektromobilių. Indijos vyriausybė siekia iki 2030 metų visiškai pereiti prie elektra varomų transporto priemonių. „Fortum“ atėjus į Indiją, ji tapo pirmąja valstybe už Europos ribų, kurioje naudojama sistema „Charge & Drive“. Planuojama kurti įkrovimo infrastruktūrą naudojant debesijos pagrindo sistemą (SAAS). Įrengus bandomąją stotelę Naujajame Delyje, „Charge & Drive“ bus plečiama ir per ateinančius 12–18 mėnesių planuojama įrengti daugiau nei 150 įkrovimo stotelių.

„Fortum“ yra pirmaujanti švarios energijos įmonė, tiekianti elektros energiją ir šildymo bei vėsinimo paslaugas, taip pat išmaniuosius sprendimus, didinančius išteklių vartojimo efektyvumą. 62% įmonės pagamintos energijos yra be CO 2 . „Fortum“ veiklą vykdo Šiaurės ir Baltijos šalyse, Rusijoje, Lenkijoje ir Indijoje. 2016 m. bendrovės „Fortum“ pardavimai siekė 3,6 mlrd. eurų. „Fortum“ korporacijoje dirba apie 8000 žmonių. Kompanijos akcijos kotiruojamos NASDAQ OMX Helsinkio vertybinių popierių biržoje. „Fortum“ Lietuvoje priklauso UAB „Fortum Heat Lietuva“, kuri valdo įmones UAB „Fortum Klaipėda“ (95%), UAB „Fortum Joniškio energija“ (66,2%) ir UAB „Fortum Švenčionių energija“ (50%). Taip pat įmonei priklauso 19,64% AB „Klaipėdos energija“ akcijų ir 49% UAB „Kauno kogeneracinė jėgainė“ akcijų.